Klikk Out Vikkendhouse: Nem telik el nap, hogy ne hallgatnék zenét!

A kétezres évek rockzenéje és hiphopja egyszerre jelentették az ifjúság szabadságát és kifejező eszközét. A gitárszólamok és a vadul ütő ritmusok összekapcsolódtak a hiphop stílus lendületes rímeivel és társadalmi üzeneteivel. Mai főszereplőnk a dunaszerdahelyi Kucsera Gergely, az említett műfajok nagy szerelmese, aki megannyi koncertélménnyel gazdagon, választékos zenefogyasztóként éli mindennapjait. Ma az ő tíz kedvenc zenéje szól a Vikkendhouse mixben.

Fotó: Ugróczky István

Kucsera gergely,vikkendhouse,zene

Kucsera Gergely vagyok, 31 éves, Dunaszerdahelyen élek és itt is dolgozom a kórházban, mint röntgenlaboráns.

Milyen szerepet játszik a zene az életedben?

Bár kicsit közhelyesen hangzik, de egészen fiatal korom óta szoros kapcsolatot ápolok a zenével. Nagyon sok fesztiválon, illetve koncerten jártam már.

Máig több száz fellépőt láttam élőben játszani, és már jópárat sikerült kihúznom a bakancslistámról is, amiért nagyon hálás vagyok.

Mi az ősemléked a zenével kapcsolatosan?

Az első számottevő emlékem egészen 2001-re nyúlik vissza. Ekkor kaptam egy válogatás albumot, amin különféle stílust képviselő előadók voltak Dj Ötzitől kezdve egészen Tiziano Ferróig. Szerencsére ők annyira nem nyerték el tetszésem, viszont volt rajta egy szám, amely eltért az akkoriban játszott tucatzenétől és teljesen magával ragadott.

Ez volt a Wu-Tang Clantől a Gravel Pit.

Természetesen semmit nem értettem a dalszövegből, de akkoriban nagyon különlegesnek és egyedinek tűnt. Ez a rajongás a mai napig is tart, épp a júliusi, bécsi koncertjüket várom türelmetlenül.

A másik és egyben legfontosabb a zenei ízlésem alappillére, a 2000-ben kiadott Limp Bizkit-album, a Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavoured Water. A CD-t nővérem kapta ajándékba és mivel folyamatosan ez szólt otthon, akaratomon kívül is teljesen beleszerettem az albumba és számomra ez minden idők legjobbja, örökre.

Későbbiekben pedig jöttek sorjában a nu metal és a rock akkori kiemelkedő képviselői: Korn, Slipknot, System Of a Down, Incubus, Rage Against The Machine, P.O.D., Puddle Of Mudd vagy épp a Papa Roach. Persze a hiphopnak, a rapnek és az elektronikus zenének is hagytam mindig teret.

Folyamatosan az MTV szólt, úgyhogy volt miből merítenem.

Kucsera gergely,vikkendhouse,zene

Ez a zenei rajongás látszólag is megmaradt. Mostanában miket hallgatsz?

A mai napig nagyon szeretem Snoop Doggot, Nast, Jay-Z-t, Outkastet, DmX-et és Method Mant. Szinte nem telik el nap, hogy ne hallgatnék zenét. Bármi újat képes vagyok befogadni és nagyon változó a stílus is. Igazából nálam ez már teljesen hangulatfüggő, illetve attól, hogy épp mit csinálok. Az egyik nap Fred Again…(Ő egy nagy kedvencem ) vagy James Hype Boiler Roomos setje pörög, másnap Run the Jewels, harmadnap pedig Bill Whiters vagy épp Clint Mansell.

Térjünk a mixre. Az összeállításban 10 kedvenc számodat halljuk. Mi alapján válogattál, és mennyire volt ez nehéz feladat számodra?

Elég nehéz feladat volt leszűkíteni egy tízes listára és biztos vagyok benne, hogy még találtam volna legalább 90-et! Próbáltam összeszedni a kedvenc előadóimat, illetve számomra meghatározó korszakból, albumokról válogatni.

 

A MIX:

TRACKLIST:


1. Korn – Good god
2. Limp Bizkit – Sanatarium
3. System of a down – Sugar
4. Slipknot – Psychosocial
5. Necro – Dispensation of life and death
6. Tranzkapkha – Paradigma
7. Wu Tang Clan – Back in the game (Phoniks remix)
8. Flume -Tennis court remix (Lorde)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább