Gorillaz – 25 év, 8 albumnyi csoda | Hangfal

A cikk megjelent a Klikk Out 2023/05. számában.

Damon Albarn 25 évvel ezelőtt, azután, hogy épp csúcson volt a 90-es évek egyik legjelentősebb formációjával, a Blurrel, gondolt egyet, és feltette a kérdést, sikeres lehet-e egy zenekar, amelynek nincsenek is zenészei. 

Hangfal,Gorillaz,Cracker Island,Zene,Uj albumGORILLAZ

Cracker Island

♥♥♥♥


Jelen: New Gold, Cracker Island, Oil, Tormenta, Posession Island, Silent Running.
Múlt: Clint Eastwood, 19-2000, Feel Good Inc., Dirty Harry, DARE, Stylo, On Melancholly Hill, Ascension, Hollywood, Lake Zurich.

Jamie Hewlett képregényalkotóval, illusztrátorral megalkották a Gorillaz figuráit, majd jöhetett a dínom-dánom. Ez a „saga” ma már nemcsak egy ötletes mellékprojekt, hanem Albarn fősodra, a Cracker Island a nyolcadik albuma, a kritikusok szerint pedig visszament az időben húsz évet, abba az időbe, amikor a Clint Eastwood vagy a Feel Good Inc. c. darabok születtek. Fülbemászóbbnál fülbemászóbb dalokat hallhatunk, melyek közös nevezője továbbra is a szabadság, a lezserség, a humor, melankolikusabb pillanataikban andalítóak, szentimentálisabb momentumaikban pedig a szívet is megdobogtatják. Damon Albarn egy alkimista, amihez hozzányúl, arannyá válik. (4/5)

HALLGASD MEG:


Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább