A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Magyarország–Litvánia (2:0) Európa-bajnoki selejtezőről

POÓR TIBOR: Kimondottan jó döntés volt, hogy a magyar válogatott jó tempóban, a meccs elejétől nyomást gyakorolt Litvánia csapatára. Illusztrációként – a budapesti meccsen az első félidő tizenötödik percéig 70-30 volt a labdatartás aránya, a szlovákok meccsén ugyanabban az időben 80-20. A legnagyobb különbség ezalatt az időszak alatt a lövések száma volt. A magyar csapat tíz, a szlovák öt. Igen, érezhető volt a stadionban és a tévé előtt is, hogy ebből előbb vagy utóbb gól lesz. Vigyázni kellett ez idő tájt arra, hogy a vendégek ne fussanak el, de ezt remekül megszervezte Orbán, aki szerintem a két selejtezőmeccs legjobbja volt. A második félidőben talán felesleges volt teret engedni a litván csapatnak, helyenként túl passzív volt a játék, viszont, ahogy az előző meccs után írtam, az olasz védekezés egyedi, és a rizikóval járó egygólos előny védekezése is benne van – mert jöhet egy mindent eldöntő második – ebben az esetben – bombagól. Rossi megtanította a válogatottnak megnyerni a meccset az akár helyenként négy autóbusszal is védekező csapat ellen… Másik dolog – ötvennyolcezer néző Litvánia ellen? Tudom, hogy a MAGYAR NEM AZ ELLENFÉLRE JÁR, de akkor is!
DAC. A sorsoláshoz. Repetázunk, grúz csapat ellen. Nosztalgiával gondolok a feledhetetlen, Tbilisziben lejátszott párbajra, ami Rossi mester utolsó DAC-meccse volt. Többnyire jobbnak tartom,ha az első meccs idegenben van, de most van olyan érzésem, hogy jobb, ha otthon kezdünk – remélem teltház előtt.

SZIGETI ATTILA: A magyar labdarúgó-válogatott nagyobb sebességgel vágott neki a litvánok elleni mérkőzésnek, és a várakozásoknak megfelelően győzelemmel hagyta el a játékteret. Természetesen,ahogy a Montenegró ellen, úgy Litvánia ellen is hagyott némi kívánnivalót a mérkőzés, de Magyarországnak 7 pontja van a Euro-selejtezőkben. Mellesleg, kapott gól nélkül. Nem szeretném magyarázni a kihagyott kecsegtető helyzetek bizonyítványát, de a mai futballban nem könnyű futballozni az úgynevezett kis csapatok ellen. Számomra mindennél fontosabb az Eb-re való kijutás, és az, hogy ki tudjuk csikarni a „kötelező” győzelmeket. A sebesség még nem a legnagyobb, viszont egy Európa-bajnokság ki tudná hozni a Rossi-legénységből is a maximumot.
Tehát akkor Grúzia… Weiss, a Slovan edzője nyilatkozta egyszer, hogy óriási fejlődésen ment keresztül a grúz futball. Én elhiszem neki, viszont a továbbjutás sorsa teljesen nyílt a grúz bajnokság 3. helyezettje ellen. A DAC erősítései még mindig csak úton vannak és ez számomra némileg aggasztó.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább