Döntetlen a bukaresti vasutascsapat ellen

(DAC–Rapid Bukarest felkészülési mérkőzés, kicsit másképp)

FOTÓK: SZABÓ PÉTER PÁL

A nyári felkészülés harmadik mérkőzésén a román élvonal ötödik helyezettjével mértük össze erőinket. A bukaresti vasutasokról sepsiszentgyörgyi barátaink bizonyára többet tudnának mesélni, és a sztorik között akadna pár bicskanyitogató történet is. Ami minket illet, korábban csak az 1991-es Intertotó-kupában futottunk össze velük. Ekkor végeztünk először és utoljára csoportelsőként az azóta már megszűnt, egykor méltán népszerű nyári kupasorozatban. De vajon mitől is volt annyira népszerű?

Bizonyára sokan emlékeznek még, hogy az „Interkupa” a nyári holtidény időszakát volt hivatott kitölteni. A tornát olyan európai csapatok részvételével rendezték meg, amelyek bár előkelő helyen végeztek hazájuk bajnokságaiban, de nem indultak sem a BEK-ben, sem az UEFA-kupában. Az idők során több neves klubbal is megmérkőzhettünk, úgy, mint pl.: Grasshopper Zürich, Young Boys Bern, FF Malmö, Bayer Ürdingen, Tatabányai Bányász, vagy éppen a soron következő ellenfünk, a székesfehérvári Videoton. Abban az időben ugyanis nem léteztek még fogadóirodák, de a totószelvényünk némi izgalom és sportélmény mellett pár koronát – esetenként forintot – is hozhatott a konyhára. 1-X-2, beikszeltük az általunk megjósolt végeredményt, aztán vártuk a jószerencsét. Ha netán tán valamelyik mérkőzés elmaradt, az előre megállapított, ún. paneltipp lett a mérvadó.

Szép idők voltak! – na de ennyit a múltról, most lássuk a jelent.

Guľa mester keretébe immár Krstović és Kalmár Zsolt is visszatért – igaz KáZsé ezúttal még nem avatkozott játékba, a montenegrói viszont hozta a régi, kissé önző formáját. Jó hír ugyanakkor, hogy tehetséges fiatal középpályásunkkal, Szolgai Mátéval szerződést hosszabbítottunk. Újabb szerzeményeknek egyelőre se híre, se hamva. Urambocsá’, ahogy nekilendültünk, azt gondolhatta volna az ember, hogy csak úgy röpködnek majd az új nevek…

A meccs

Kiváló időjárási viszonyok között, de élénken lengedező szél mellett indult útnak a labda, s kezdetben a játék képét is ez a frissesség jellemezte. Annak ellenére, hogy szerdán – tehát munkanapon, ráadásul délidőben – került sor a találkozóra szép számú közönség látogatott ki akadémiánkra. A két együttes autóbusza barátságos mérkőzés lévén jól megfért egymás mellett. A bukarestiekén egy szemet gyönyörködtető gőzmozdony „ontotta a füstöt” – elnézést a túlzott szubjektivitásért. Munkaügyi ártalom…

 

Az első játékrészben mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de gólt csak mi szereztünk: a 38. percben egy szöglet utáni beadást követően alkalmi csapatkapitányunk, Risvanis passzírozta a labdát a vendégek hálójába – 1:0.

Míg az első félidőben a tavalyi szezon kezdőcsapatának vázával álltunk ki, addig a második játékrészre rányomta bélyegét a sok csere – mégha az irammal nem is lett különösebb gond, a kombinatív játékunk elveszni látszott. Persze jelen pillanatban nincs ezzel sem baj, hiszen a felkészülési időszak a próbálkozásról szól. Ugyanakkor, ha több fronton is eredményesek szeretnénk lenni, nem árt, ha hosszú a cserepadunk. Na ezen téren már nem a mennyiség, hanem a minőség számít, és ennek a követelménynek nekem egyelőre sem Kaša, sem a lengyel új fiú nem felel meg.

A mi fiataljainkkal türelemmel kell lennünk, Leginus, Szolgai, Záhradník és Csóka játéka kifejezetten szimpatikus volt számomra.

Az, hogy ez a találkozó is 1:1-es döntetlenre végződött, csak az utolsó pillanatokban dőlt el. Rögzített helyzetből, a 90. percben fejjel volt eredményes a román spíler – 1:1. Legközelebb a Videoton otthonában lépünk pályára Székesfehérváron, a találkozó a két klub megegyezése értelmében zártkörű rendezvény…

Mindent bele, DAC!

DAC 1904–FC Rapid Bukarest 1:1 (1:0)
Gólszerzőnk: Risvanis

DAC: Petráš – Andzouana (76. Bahi), Risvanis (46. Kaša), Brunetti (62. Urblík), Mendez (46. Gruszkowski) – Vitális (87. Demjanovič), Dimun (71. Riquelme), Káčer (62. Szolgai) – Leginus (87. Owusu), Krstović (62. Záhradník), Veselovský (62. Csóka). 

(Roberto)

KAPCSOLÓDÓ: 
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a DAC–Rapid Bukarest (1:1) felkészülési mérkőzésről
FOTÓK: Pontosztozkodás a Bukarest elleni találkozón

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább