Klikk Out Vikkendhouse: Lehetne újra tempós a klubzene!

Sokaknál a kedvenc zene fogalma nemcsak a rádiós slágerekben merül ki. Mai vendégem a nyékvárkonyi Csikmák Dávid, akinek a BPM pumpálja a szívét, imádja a tempós klubzenét. A mai mixben az ő tíz kedvence szerepel.

Fotók: Ugróczky István

Csikmák Dávidnak hívnak, Nyékvárkonyon lakom. Felszolgáló, bárpincér és barista végzettségemel jelenleg a Panorama Beach Bar csapatát erősítem a dunaszerdahelyi Thermalparkban.

Az első találkozásunkkor mély beszélgetésbe kezdtünk a zenéről, és valami különösen erős elhivatottságot éreztem belőled eziránt. Te hogy definiálnád ezt a zenés kapcsolódást?

Az ősi civilizációk óta a zene életünk szerves része, amivel én sem vagyok másképp. Fiatal korom óta több stílusirányzat gyakorolt rám nagy hatást, kezdve a punk rocktól a funky-n keresztül a technóig. Rám talán a legnagyobb hatással a Junkies zenekar volt, utána volt egy rövidke drum ‘n’ bass őrület, ami végül az elektronikus zenéhez vezetett, azon belül is a techno és house műfajokhoz.

Manapság mivel töltöd a szabadidődet, és miket hallgatsz főleg?

A szabadnapjaimat főleg pihenéssel, és a Putin névre hallgató kölyök tacsim fegyelmezésével töltöm. Néha egy kis horgászás is belefér a kedves párommal. Mostanában rádióműsorokat hallgatok, azok közül is legtöbbet a Glitterbox podcastot, amiben nagyon jól feldolgozzák a régmúlt, és korunk legjobb funky, soul, r’n’b, house és techno zenéit.

Térjünk most a Vikkendhouse mixre, amiben tíz kedvenc zenéd szerepel. Mi alapján válogattál?

A tíz kedvencemet nem volt nehéz kiválogatni, hiszen azon ütemek alapján választottam ki, amik sajnos a mai klubokban feledésbe merültek… Valahogy a mostani generációk megálltak a stabil 124-126 BPM-nél ami szerintem nagy kár…

A MIX:

TRACKLIST:


1. Underworld – Born Slippy
2. Tiga & Zyntherius – Sunglasses At Night (Tocadisco Remix)
3. DJ Rush – Get On Up
4. Tim Deluxe (Feat.) Sam Obernik – It Just Won’t Do
5. Chicago – Street Player
6. Green Velvet – Flash (The Advent & Industrialyzer remix)
7. Monika Kruse – Latin Lovers
8. Moby – Why Does My Heart Feel So Bad (Enrico Sangiuliano Remix)
9. Tomcraft – Lonelyness
10. Eric Sneo – Let’s Go Techno (A. Paul, Christian Fischer & DJ Murphy Remix)

 

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább