Klikk Out Vikkendhouse: Somorja szülöttje, a zene megszállottja

Emlékszem, mielőtt megismertem volna a somorjai Baráth Lacit, kérdeztem egy zenész társaságban, ki ő? Annyit válaszoltak, a legjobb gitáros a Csallóközben. Az idő megmutatta, hogy ez valóban így van, de meglátásom szerint ahhoz, hogy valaki ennyire egy legyen a zenével, a tehetség mellett kell egyfajta mélymerülés a zene misztériumába, ahonnan olyan dalok jönnek elő, mint ez a tízes lista!

Fotó: Ugróczky István

Baráth Lászlo,gomoly,Babadara,Vikkendhouse,Zene

Baráth Laci vagyok, hangtechnikus, zenész Somorjáról, a Babadara és a gomoly zenekar szólógitárosa.

Mi a zenével kapcsolatos első emléked, ami megmaradt?

A zene kiskorom óta meghatározza az életemet, a mindennapjaimat. Nagyon fontosnak tartom, hogy nyitott legyek akár a legszélsőségesebb zenei műfajokra is. Főleg a keményebb stílusú zenét kedvelem és művelem, de a lágyabb, vagy akár pszichedelikus vonal is közel áll hozzám, továbbá nem fordítok hátat az elektronikus zenének sem.

Hét éves koromban kezdtem el zongorázni, majd öt év elteltével kezdett el érdekelni a gitározás. A zenével kapcsolatos első emlékem, amikor hat éves koromban a nővérem CD-i között kutatva rátaláltam a Guns N’ Roses – Use Your Illusion című albumára.

Attól a pillanattól kezdve a zene megszállottja lettem.

Baráth Lászlo,gomoly,Babadara,Vikkendhouse,Zene

Manapság mennyire van jelen az életedben a zene, és miket hallgatsz leginkább?

Ugyebár a szakmámból adódóan a zene körül forog az életem. Ami azt illeti, eléggé sokszínű a zenei ízlésem, főleg kedvtől, vagy hangulattól függ, hogy épp mi szól. Ha egy előadót kéne kiemelnem az utóbbi öt év zenei kínálatából, aki hatással volt rám, akkor a Tool zenekart választanám.

Ki inspirált leginkább, hogy te is hangszert ragadj?

Nem igazán tudnék egyetlen egy előadót kiemelni a sok közül, aki inspirált. Rengeteg zenész volt/van rám hatással. Olyan családban nőttem fel, ahol mindig jelen volt a zene, ezáltal könnyen ráhangolódtam az ízére.

Az összeállításban tíz kedvenc számodat halljuk. Mi alapján válogattál, és mennyire volt ez nehéz feladat számodra?

Elég nagy fejtörést okozott 10 konkrét dalt kiválasztani. Próbáltam színessé alakítani a listát műfajilag és hangulatilag. Főleg régi kedvencekre esett a választásom, de vannak a listán még számomra friss és ropogós számok is.

A MIX:

TRACKLIST:


1. Audioslave – Show me how to live
2. Massive attack – Group four
3. All Them Witches – Fall into place
4. Alice in Chains – We Die Young
5. A Perfect Circle – Judith
6. Pink Floyd – Sorrow (Pulse)
7. Guns N’ Roses – Civil war
8. Faithless – Evergreen
9. Soundgarden – Outshined
10. Tool – Invincible

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább