Fred again.. – Játszd újra, Fred! | Hangfal

A cikk megjelent a Klikk Out 2023/08. számában.

Fotó: Wikimédia

Brian Eno a The New York Times-nak azt mondta a Fred Again.. projekt mögött álló Fred Gibsonról, hogy talán Fred mindenhol azt mondja róla, hogy ő a mentora, de ez fordítva is igaz. Ha pedig ezt ő állítja, az nem kis szó, és nincs benne mellébeszélés.

Fred Again,Brian Eno,Zene,Uj AlbumFRED AGAIN.. & BRIAN ENO

Secret Life

♥♥♥♥

Jelen: I Saw You, Secret, Enough, Follow, Radio, Cmon.
Múlt: Marea (we’ve lost dancing), Baxter (these are my friends), Delilah (pull me out of this), Turn On The LIghts Again, Baby Again.

Fred Again.. manapság klubokat megőrjítő DJ, a londoni Boiler Room szetjét 21 millióan nézték meg a YouTube-on, az NPR-en megtekinthető Tiny Desk koncertjén pedig multiinstrumentalista előadóként is kitűnően megmutatja tehetségét. Brian Enóval 2009-ig nyúlik vissza az együttműködésük, amikor Fred még kamasz volt és a művész úr acapella projektjében kezdett zenélni, és ő biztatta később, hogy lépjen ki a szupersztárok árnyékából és alkosson szólóban is. Ebből már nagyon sokat megmutatott rövid időn belül is, a Secret Life c. ambient-downtempo album pedig nála egy következő mérföldkő lehet. Kieran Hebden (Four Tet) kiadójánál jelent meg, őszerinte ez az év legszebb albuma. (4/5)

 

HALLGASD MEG:


Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább