Gyerekkel a hőségben

A nagy meleg minket, felnőtteket is megvisel. Ne csodálkozzunk hát azon, ha a lurkók nyűgösebbek, nem találják a helyüket. Bosszankodás helyett próbáljuk inkább lefoglalni őket.

Íme, néhány egyszerűen megvalósítható ötlet!


 A legjobb ötlet természetesen a hűs vízben pancsolás. Ha nem áll módunkban strandra menni és nincs otthon medence, akkor sincs minden veszve. Kisebb gyerkőcöknél bevethető akár a régi kiskád, vagy egy jó nagy lavór. Úszni nem tudnak benne, de ahhoz, hogy egy kicsit bolondozzon és felfrissítse magát, abszolút tökéletes!

Rendezzünk lufis bulit. Minden gyerek szereti a lufikat, fújjunk fel otthon jó sokat és már indulhat is a parti.

Keressünk árnyékos helyet a természetben és fújjunk buborékokat. A színesen csillogó buborékokat kedvére kergethetik a gyerkőcök. Akár versenyt is csinálhatunk belőle: az nyer, aki több buborékot tud elkapni.

Kézműveskedjünk! Elő a gyurmával, vagy ha épp nincs otthon, készítsünk sógyurmát. Ennek elkészítése nagyon egyszerű. Mindössze egy bögre sóra, két bögre lisztre, és ¾ bögre vízre van hozzá szükség. Hogy mókásabb legyen, használhatunk hozzá ételfestéket is.  

A kellemesen hűs szobában előkerülhetnek a színes papírok is, amiből cuki állatkákat hajtogathatunk, megalkotva a saját állatkertünket. Az interneten ehhez megannyi segédanyagot találunk.

Készíthetünk vicces zoknibábukat is. Ami kell hozzá: zokni, gyöngy, fonal és két kis kezecske.

Készítsünk saját társasjátékot! Ennek tényleg csak a képzeletünk szab határt.

Összességében a lényeg, hogy érezzük jól magunkat ahelyett, hogy dünnyögve olvadozunk a melegben. ☺️

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább