Légy a változás, amit a világban látni szeretnél!

FOTÓ: SZABÓ PÉTER PÁL, NAGY DÁVID ARCHÍVUMA (1) 

Nagy Dávid a Szövetség listáján indul a szeptemberi parlamenti választásokon a 14. helyről. Íme pár gondolat és tény, nem csupán a politika világából.

Kérjük, mutatkozzon be, akár egy visszaemlékezés formájában!

„Lajos, én egyszer biztos ide fogok nősülni!” – hangzott el a számból valahányszor egyetemistaként Dunaszerdahelyre jöttem meccsre vagy szórakozni. Azt, hogy állom a szavam, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy betartottam az ígéretem.

Feleségemmel, aki a helyi kórházban orvosként dolgozik, nyolc éve úgy döntöttünk, hogy összekötjük életünket. Azóta élek Dunaszerdahelyen, immár hármasban a hatéves kislányukkal.

Szülővárosomat, Érsekújvárt sem engedtem viszont teljesen el, hiszen ügyvédként ott is és Dunaszerdahelyen is praktizálok. Mindemellett a foci nagy szerelmese vagyok, tehát ezért is jelent tökéletes otthont számomra Szerdahely. Kijelenthetem, hogy közel 36 évesen jobb helyen nem is élhetnék, hála Istennek!

 

A múlt


Ossza meg velünk, mik voltak az ügyvédi pályája mérföldkövei!

Mikor lépett a politika színpadára és ennyi idő távlatából hogyan értékelné azt az időszakot?

Jogász családból származom. Szüleim hamar megtanították velem, hogy a problémákat hogyan lehet lehetőségekké alakítani. Ennek mentén vezetem az ügyvédi irodáinkat Érsekújvárott, Dunaszerdahelyen és Budapesten. Igazán nagy mérföldkő az volt, mikor a helyi ügyvédi irodánkat sikerült nemzetközi szintre emelni, illetve elkezdtem egy irodahálózat kiépítését. Ügyfeleink között jelen vannak a gazdasági élet meghatározó (nemzetközi) cégei, de ugyanolyan lelkesedéssel foglalkozunk az emberek hétköznapi problémáival is. Hiszem, hogy minden eset egyedi, és minden történet mögött emberek állnak, akiknek joguk van a védelemhez és a méltósághoz.

Szakmám, mások érdekeinek a védelme, szorosan összefügg a politikával. Először 2014-ben voltam jelölt az Európai Parlamenti választások során. Azóta rendesen megjártam a szamárlétrát:

kezdetben éjjelenként magam ragasztottam a posztereket tapétaragasztóval az oszlopokra, majd 7 évig lehettem az MKP Érsekújvári Alapszervezetének elnöke, Érsekújvár város alpolgármestere és végül az MKP országos elnökségének tagja is. Jelenleg a pozsonyi parlament Jogalkotó Bizottságának vagyok a tagja.

A poszterragasztástól a parlamentig, az évek során viszont egy dolog nem változott: ugyanúgy hiszek abban, hogy a politika nem csupán hatalomról és döntésekről szól, hanem arról, hogy közösen formáljuk a társadalmat, amiben élünk.

 

A jelen


Jelenleg az ország számára nagyon fontos választások előtt állunk. Kérjük, árulja el, milyen témákkal, célokkal vágott neki a választást megelőző kampányidőszaknak?

Egy ideje a futballüzletben is érdekelt, hiszen a kollégájával egy játékosügynökséget hozott létre. Ez milyen módon gazdagította az ön szakmai portfólióját?

A kormányváltás nem hozta meg a hozzá fűzött reményeket, sőt, gyakran úgy érzem, hogy egyesek visszakívánják a régi garnitúrát. Van viszont alternatíva. Hinnünk kell abban, hogy a változás lehetséges, és hogy képesek vagyunk olyan társadalmat építeni, amelyben mindenki méltósága tiszteletben van tartva, és ahol az esélyek egyenlően eloszlanak. Az értékek, amiket képviselek, az igazságosság, az egyenlőség, a nyitottság és a fejlődés. Szenvedélyem a párbeszéd és az együttműködés, mert hiszem, hogy a legjobb eredményeket akkor érhetjük el, ha közösen dolgozunk azon, hogy jobb jövőt teremtsünk magunknak és a következő generációknak.

A foci mindig is az életem része volt. Első focis emlékem a 94-es vb kabalafigurája, meg maga a világbajnokság, amit tévén követtünk apuval. Azóta kerestem az utam a foci felé, és úgy néz ki, végre megtaláltam.

Kezdtem a Felvidéki Labdarúgó Válogatott létrehozásával, majd Harsányi Zolival két éve megalapítottuk az Alpha Football Agencyt. Azóta már több mint 30 játékossal foglalkozunk.

Az idén megszereztem a FIFA ügynöki licenszt, így tovább növekedhet ügynökségünk. Játékosaink révén élem tovább a focis álmaimat, és élvezem annak minden pillanatát.

 

A jövő


Miért fontosak ezek a választások – nemcsak az ország, hanem a régiónk számára is?

Milyen változásokra van szüksége az országnak és a polgároknak?

Mik a politikai célkitűzései?

Mik a céljai az ügyvédi és az ügynöki praxisban?

Az a baj, hogy a nap csupán 24 órából áll… Az ügyvédi praxisban a közeljövőben elindítunk egy online platformot. Ennek segítségével az ügyfél az otthona kényelméből intézheti jogi ügyeit. Csatlakoztunk egy magyarországi startuphoz, a Legisly csoporthoz, mely biztosítja a technikai hátteret.

Az ügynökségünk célja a további növekedés és a nyugati kapcsolataink bővítése. Sok fiatal tehetséggel vagyunk kapcsolatban, így úgy érzem, eredményes időszak elé nézünk.

Remélem, hogy az ország és régióink is végre eredményesek lesznek. Fontos, hogy régióink méltóképpen képviselve legyenek. Az együttműködés híve vagyok. Értem ezalatt a magyar-magyar és a magyar-szlovák együttműködést egyaránt. Tény, a déli régiók sorsa nem tartozik a szlovák pártok prioritásai közé. Miért is tartozna? Hiszen nem innen kapják a szavazataik zömét. Mondok egy példát is: a parlamenti bizottságunk havonta ülésezik. Három év alatt rólunk vagy a déli járásokról csak akkor volt szó, ha én felhoztam. Ezért, ha a régióinknak jót akarunk, akkor szükség van magyar érdekképviseletre. Helyi szinten és a megyén erősek vagyunk, látszik is az eredménye. A fejlődés viszont még látványosabb lenne, ha a parlamentben is jelen lennénk.

Milyen jelmondattal zárná ezt a beszélgetést és miért pont ezzel?

Légy a változás, amit a világban látni szeretnél! – mert igaz.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább