Klikk Out Vikkendhouse: A stílusok, és előadók, akiket szívesen hallgatok

Szeretem, amikor valaki egy tud lenni a zenével. Akiben a dallamok beindítanak egy csomó pozitív folyamatot, és attól szinte világítani kezd, az valami különos hatással bír a körülötte lévő emberekre is. Nekem ilyen Csiba Gyöngyi, aki ma bemutatja tíz kedvenc zenéjét egy mixben.

Fotók: Ugróczky István

 

Csiba Gyöngyi vagyok. Gimnazista korom óta Győrben élek, de amilyen gyakran csak tudok, hazalátogatok. Azaz Győrben itthon, Dunaszerdahelyen pedig otthon vagyok. 10 évig versenyszerűen társastáncoltam, azonban mára már csak bulikban koptatom a táncparkettet.
Alapiskolás koromban főként a Viva TV-n, vagy a rádióban hallott zenéket hallgattam. Barátokkal telefonra bluethooth-on keresztül küldözgettük egymásnak a zenéket. Fergie, Nelly Furtado, Ne-Yo, Bruno Mars – csak pár előadó, akiket akkoriban nagy kedvencek voltak. Ebben az időben kezdtem el társastáncolni. A tánc által még szorosabb kapcsolatom lett a zenével. A latin zenékhez való vonzalmam innét ered.
Ha zenét hallok, szívem szerint minden érzést kitáncolnék magamból.

Gimnazistaként fedeztem fel a magyar alternatív zenék világát, valamint az indie pop/rock stílust, ami nagy kedvenc a mai napig. Kispál és a Borz, Kiscsillag, 30Y, Intim Torna Illegál, szinte az összes számukat kívülről fújtam. Ekkor kezdtem el koncertekre, fesztiválokra is járni és ott realizáltam, hogy az élő zenének micsoda ereje van.

Az, hogy rengeteg magyar előadót hallgatok, a szüleimtől jön. Otthon szinte mindig csak magyar zenéket hallgattunk. Megmutatták nekem a nagy neveket. Most már van, hogy én mutatok nekik új felfedezetteket. Nővérem által pedig a 70-es, 80-as évek külföldi slágereit ismertem meg.

Most térjünk a mixhez, amiben tíz kedvenced szerepel egy általad megadott sorrendben. Mi alapján válogattad a zenéket?

A zenéket úgy válogattam össze, hogy a fentebb leírtakat olvasva az ember végig tudja követni, hogyan is alakult az én zenei ízlésem. Milyen stílusokat, előadókat hallgatok szívesen.

 

A MIX:

 

 

SPOTIFY PLAYLIST:

 

TRACKLIST:


1. Ne-Yo – So Sick (Tini korom kedvenc slágere.)
2. Buena Vista Social Club – Chan Chan (A táncórákról egy örök kedvenc.)
3. Kispál és a Borz – Húsrágó Hídverő (Teli torokból ordítva éneklős.)
4. Blahalouisiana – Nem ereszt (A Blahalouisiana az egyik kedvenc magyar együttesem és nagyon szeretem ennek a számnak a hangulatát.)
5. Alt-J – Taro (Az Alt-J zenéi mindig egy kis csodaországba repítik az embert.)
6. Milky Chance – Stolen Dance (Ennek a számnak a hangulata mindig teljesen magával ragad.)
7. The 1975 – Chocolate (Ha valaki megkér, hogy mondjak egy számot, akkor tuti hogy ez lesz az.)
8. Rúzsa Magdolna – Jel (A család egyik nagy kedvence Rúzsa Magdolna, ezért biztos voltam benne hogy a listán szerepelni fog az egyik kedvenc számom tőle.)
9. TOTO – Africa (Örök klasszikus a 70-es 80-as évekből, kihagyhatatlan.)
10. 4s Street – Mesélek a bornak („Ha az ember messze menne, el ne feledje a házát” / S annak melegét mi visszavár” <3)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább