Fontos világnap közeleg

Egy kifejezetten fontos dolog világnapját ünnepeljük hamarosan, egészen pontosan november 13-án. Hogy mi is ez a dolog? A válasz nagyon egyszerű: a kedvesség!

A világnapot 1997-ben a japán Apró Kedvesség Mozgalom kezdeményezte. Később odáig fejlődött az egész, hogy World Kindness Movement néven világméretűvé nőtte ki magát. 1998 óta a világ minden pontján jelen van a kedvesség világnapja.

A világnap célja, hogy egyre többeket és többeket sarkalljon a kedvességre, arra, hogy kedvesek legyünk egymással.

Elcsépeltnek hangzik, de a kedvesség csodákra képes.

Ha tisztelettel és kedvességgel fordulunk egymáshoz, minden sokkal jobb. Ennek elmulasztására elfogadható indok nem igazán létezik, vagy ha van is ilyen, nagyon kevés van belőle.

Már Lucius Annaeus Seneca római filozófus, drámaíró és államférfi is a következőképpen vélekedett: „Bárhol is van egy ember, ott van lehetőség a kedvességre”.

Nos, de akkor lássuk csak, mit is jelent ez a bizonyos kifejezés. Aki kedves, az nagylelkű, segítőkész és figyelmes. S ami talán a legfontosabb, hogy az, aki mindezt őszintén is gondolja, az nem vár ezekért cserébe semmit. Mert az, aki valami haszon vagy ellenszolgáltatás reményében segít, az nem igazi kedvesség. Az csak álszentség és haszonlesés.

A kedves emberek önzetlenek. Ez benne a legjobb. Ettől a legszebb az egész.

Minden elvárás nélkül kedvesnek lenni egy másik emberrel felemelő érzés annak is, aki ezt teszi, és annak is, aki kapja a kedvességet.

Apró dolog, mégis hatalmas ereje van. Szebbé tehetjük vele a mindennapokat, az életünket. Szóval, miért is ne lehetnénk kedvesek egymással? 😊

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább