Klikk Out Vikkendhouse: Jakuza Ritual tíz kedvence

Erik az a true arc, aki most is ugyanazt mondja, amit régen. Véleményét, stílusát nem rontja meg semmi, ezt akár mikrofonba is mondja. A gútai rapper most mesél a zenéhez való kötődéséről, valamint megmutatja tíz abszolút kedvenc zenéjét egy mixben. Ez a Vikkendhouse 301. epizódja.

Fotók: Fóti Dávid, Photo: N

Jakuza Ritual vagyok, a felvidéki hiphop zászlóvivője már több mint 20 éve. Jelenleg Felvidéki Vegyesbolt címre hallgató albumomra koncentrálok, ami valamikor tavasszal fog megjelenni.

2019-ig Jakuza néven futottam. Rengeteg külföldi és magyar sztár előtt nyitottam mint előzenekar (Rytmus, Sub Bass Monster, LL Junior, Fekete vonat, Fluor Tomi, Coolio, Afu-ra stb.). Sok bulit és slam poetryt szerveztem az évek során. 

A kapcsolatom a zenével már szinte intim.

Annyira fontos számomra, hogy zenélhessek, hogy otthon stúdiót építettem, munkát váltottam, hogy több időm legyen zenélni. Gyakorlatilag e körül forog az életem. Barátaim is főleg szakmabeliek és sok más előadóval is jó viszonyt ápolok. Heti két dalt írok, szóval mondhatni ez sokkal több, mint egy drága hobbi…

Mi vagy ki volt rád a legnagyobb hatással, hogy te is mikrofont ragadj?

Már gyerekkorom óta éreztem a késztetést, hogy énekeljek, rappeljek, zenét csináljak, vagy verseket írjak. Sosem volt ez másképp és gyerekként nem is tudtam elképzelni, hogy ha felnövök, ne zenével  foglalkozzak. A legnagyobb hatással rám akkoriban Eminem és Sub Bass Monster volt, akinek a dalait a tükörben állva rappeltem, évekkel később pedig már együtt turnéztunk a Felvidéken.

A jelenlegi hangzásomat meg főleg Masta Ace, Anderson Paak és Mac Miller határozza meg.

Térjünk rá a mixre, ami a 10 kedvenc zenéd tartalmazza. Mennyire volt nehéz feladat ez számodra, és mi alapján válogattad a zenéket a mixhez?

Szerintem a lottó ötöst könnyebb eltalálni, mint összeszedni 10 dalt! Ha egy héttel ezelőtt kérdezed meg, kicsit máshogy néz ki a lista… Főleg, hogy kb. olyan vehemenciával megyek neki a zenehallgatásnak és kutatásnak, mint egy DJ. Rengeteg előadó és dal van a fejemben, a dalszövegekről nem is beszélve. Nem is csodálom, hogy nem emlékszem a saját dalszövegeimre, ezért aztán a koncertjeimre folyton készülnöm kell.

A MIX:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább