Velük beszélgettünk 2023-ban – ne maradj le róluk!

Hónapról hónapra, sőt, csaknem hétről hétre próbálunk megszólítani az élet különböző területein kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyiségeket, nem volt ez másképp a 2023-asa évben is. Álljon itt alább egy kisebb színes-vegyes a tavalyi beszélgetéseinkből, aztán mindent bele, 2024!

Interjú Šanta Imrével | SzerdaHelyzet Extra

Riporter: Poór Tibor
Exkluzív interjút készítettünk a DAC aranycsapatának elnökével, Šanta Imrével. A legilletékesebb személytől hallhatunk olyan információkat, amelyek talán első ízben kerülnek nyilvánosságra. Šanta Imre, aki 19 évig volt a DAC klub elnöki funkciójában, beszél a Bayernról, Weisz Misi bácsiról, arról, hogyan zajlottak a játékos-átigazolások, valamint a stadionépítésről… Mindez nemcsak a SzerdaHelyzet Extra videójában, hanem a hamarosan megjelenő négy SzerdaHelyzet négy Mini videójában is megtekinthető, melyeken az egykori DAC-elnük beszél fiáról, Péterről, arról, miért volt sikeres a klubunk a 80-as években a diplomácia terén, hogyan vendégelték meg az ellenfél vezetőségét egy-egy meccs után, valamint az aranycsapat tiszteletadásáról. Hajrá, DAC!
Tovább…

„A legfőbb célom jelenleg az, hogy kijuthassak az olimpiára…” – interjú Molnár Zsuzsikával, a nagymegyeri birkózótehetséggel

Szerző: Herdics Júlia
A kiemelkedő sportolókkal való beszélgetések mindig feltöltenek, és szerencsésnek érzem magam, hogy a sikereiket megosztják velem. Minden egyes diskurzus olyan mélységeket indít el bennem, amiért kijelenthetem, büszke felvidéki magyar vagyok. Az interjúsorozatban olyan csallóközi/felvidéki sportolókat szólítok meg, akik kivételes módon inspirálóak lehetnek mindenki számára és szeretettel beszélnek magáról a sportról. „Számukra ez az élet, ez az igazi otthon!”
Tovább…

DAC, nők és életérzés: „A DAC szerves része az életemnek…” – interjú Takács Eszterrel, a klub értékesítési részlegének vezetőjével

Szerző: Herdics Júlia:
Minden DAC-mérkőzés levezényelése sok ember közös munkájának az eredménye. A klubnál vannak olyan nők, akik szívvel-lélekkel dolgoznak és a munkájuk által közelebbi viszonyba kerültek a focival is. Takács Eszter is azon személyek közé tartozik, akik az évek során megszerették ezt a fajta életérzést. Eszter a klub értékesítési vezetője, akinek feladatköre igazán sokrétű. Még a mindennapjait is kitöltik a klubbal kapcsolatos gondolatok, hogy miként tudná színesebbé tenni a DAC arculatát, például a fanshopon belül. Az interjúban egy olyan magabiztos és mosolygós hölgy szólal meg, akinek a DAC egy második családot ajándékozott!
Tovább…

Francisti Tamás sajtbirodalma | KisTermelünk

Riporter: Sipos Janka
Rovatunk új epizódjában ezúttal Francisti Tamás sajtkészítőhöz látogattunk el, aki mesélt nekünk egy kicsit a mesterségéről, majd megmutatta nekünk műhelyét. Bevitt minket az érlelőbe is, ahol hónapokig csücsülnek a gusztusosabbnál gusztusosabb sajtok, mielőtt fogyasztásra készek lennének, sőt, még egy kis kóstolóra is meginvitált bennünket.
Tovább…

Interjú Adrián Guľával

Riporter: Poór Tibor
Ez az interjú pár nappal a Fortuna Liga 2022/2023-as szezon alapszakaszának befejezése után, illetve pár nappal a rájátszás kezdete előtt készült. Ilyenkor fedi egymást a kisebb értékelés a közeledő kihívásokkal. Ez a tény is érdekes hangulatot alakított ennek az interjúnak, melyben egy nagyon inspiratív és dinamikus edző és személyiséggel beszélgettünk. Vendégünk a DAC főedzője, Adrian Guľa volt.
Tovább…

Tündérsziget fotósa | Magunk között

Szerző: Menyhárt József
Szép napot kívánok mindenkinek: Önök a Klikkout Magunk között műsorának egy újabb beszélgetését olvashatják! Pár nappal ezelőtt volt a Föld napja, amikor is a környezet védelmével kapcsolatos üzeneteket, bölcsességeket olvashattunk mindenfelé a szociális médiában. Mert ugye a Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Ez egy olyan nap, amikor mindenki rendkívüli módon környezettudatos, de mi történik a további 364 napon? Mit teszünk valóban? Egyáltalán lehet-e tenni valamit a világunkban, amikor ellep minket a szemét, amit mi magunk termelünk? Mai vendégem földim – Fodor Péter Nyékvárkonyból, a Kertalja utcából. Egy faluban, egy utcában nőttünk fel, és nagyon kevés olyan embert ismerek, aki képpel, szóval, cselekedettel annyit tesz a körülöttünk élő természetért, mint ő.
Tovább…

A tallósi kecskefejedelemség, Šimko Péterrel | KisTermelünk

Riporter: Sipos Janka
Egy meleg nyári napon Tallósra látogattunk el, a McMäster kecskefarmra. Vidám kalandokban volt részünk, a farm lakói ugyanis kifejezetten játékos és barátságos népség, mely mindent, de mindent szeret megkóstolni. Mindemellett beszélgettünk állattartásról, önellátó gazdálkodásról, illetve a kecsketej felhasználhatóságáról is.
Tovább…

Mennyi pénzt költenek a fiatalok? – Interjú Dudás Ábellel | Zénidőm

Szerző: Bokros Bia
Az iskolában sok dologról tanulunk, de néha a legéletszerűbb dolgokról nem esik szó. A pénzzel való bánásmód problémája sokak számára okoz nehézséget. A tudatos költekezés és az ésszerű spórolás olyan dolog, aminek, ha időben megtanuljuk a csínját-bínját, akkor jóval könnyebb dolgunk lesz a későbbiekben.
Tovább…

Kicsik gyógyítói | Magunk között

Szerző: Menyhárt József
Jó napot, önök a Klikkout Magunk között című rovatát olvassák, a nevem Menyhárt Dodi. Márai Sándor szerint „Az élet rettenetes versenyében a legtöbb ember akkor pihen meg, ha beteg.” Hogy ez valóban így van-e, azt mindenkinek a saját tapasztalatára bízom eldönteni, az viszont tény, hogy amikor az ember gyermeke beteg, sokkal komolyabban vesszük a betegség valóságát. A témához professzionális szakértő dukál: mai beszélgetőtársam ugyanis MUDr. Kosár Kinga, Dunaszerdahely egyik legismertebb gyermekgyógyásza.
Tovább…

Soul Hunter Backstage interjú – Copy Con

Riporter: Poór Tibor
A Soul Hunter Music Clubban röviddel a koncert előtt interjút készítettünk a magyar reggae legendájával, a COPY CON-nal. A videóban megtekinthető egy príma felvétel is erről a fergeteges reggae buliról!
Tovább…

Soul Hunter Backstage interjú – Ganxsta Zolee és a Kartel

Riporter: Poór Tibor
A Soul Hunter Backstage interjúsorozatunk következő bandája Ganxsta Zolee és a Kartel. A videóban koncertfelvételek is megtekinthetőek.
Tovább…

Bíró Szabolcs: „Azon gondolkodtam, hogy soha többet nem írhatok úgy a háborúról, mint azelőtt” | Interjú

Szerző: Szilvási Tibor
Bíró Szabolccsal nem először beszélgettünk lapunk hasábjain, illetve weboldalunkon, és remélhetőleg nem is utoljára. Néhány évente ugyanis annyi új élménnyel gazdagítja olvasóit, hogy arról kénytelenek vagyunk mi is alaposan kifaggatni. Ennek az eredményét olvashatjátok alább, nekünk élmény volt, reméljük, nektek is az lesz!
Tovább…

„Mind a hetünknek óraműpontosságúnak kell lennie” – interjú Szerencsés Lászlóval és Szabó Mariánnal

Szerző: Herdics Júlia
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek a (önkéntes) tűzoltóknak rendezett versenyek. Tizenhét évvel ezelőtt jött létre a Nyugat-Szlovákiai Tűzoltó Liga, amelynek egyik alapítója Szerencsés László volt. Idén, 2023-ban a keszölcési önkéntes tűzoltó csapat lett a legeredményesebb! A siker titka az akarat, a jó társaság és a technika. Az interjú során a csapat két tagjával, Szerencsés Lászlóval (Maci) és Szabó Mariánnal beszélgettem. Szóba kerültek az eredményeik, a sportág kihívásai és a jövőbeli elképzeléseik!
Tovább…

Menyhárt Dodi vendége Baranyai László | Magunk között

Ha Dunaszerdahelyen azt mondom: BARANYAI, akkor kicsi és nagy, férfi és nő, szóval MINDENKI tudja, miről beszélek. Egy üzlet, amely a stabilitást, a gyors bevásárlást, a kedves kiszolgálást jelenti a szerdahelyieknek. A bolt, amely nem csupán túlélte a hatalmas üzletláncok térhódítását, hanem a kilencvenes évek végétől tartja velük a versenyt. A bolt viszont nem lenne, ha nem lenne BARANYAI LÁSZLÓ, aki viszont van, és elfogadta a meghívásunk egy beszélgetésre. Tartsanak velünk! 
Tovább…

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább