Kacagás, hahotázás, mosolygás

Gondoltad volna, hogy a kacagás, a mosolygás pozitív folyamatokat indít be a szervezetedben? Bizony, így van!

Korábban már merítettem Bagdy Emőke óriási tudásából, de mivel már régen tettem, úgy gondoltam, vegyük elő egy kicsit újra a szakpszichológus tanácsait.

Amikor mosolygunk, megmozdul a mosolyizom az arcunkon, ami üzenetet küld az agynak, amiben így beindul az öröm észlelése. A tökéletesen kifejezett érzelemből a szervezet tökéletesen átéltet alkot.

Amikor örülünk, akkor elkezd termelődni bennünk az örömhormon, vagyis az endorfin, ami pedig fájdalomcsökkentő és kedélyjavító hatással bír. Tehát, bátran mosolyogjunk akkor is, ha éppen szomorúak vagyunk. Hiszen ezáltal beindítjuk e folyamatot a szervezetünkben, s kizárólag jót teszünk önmagunknak.

Aztán ott van a kacagás, mely megmozdítja az egész szervezetet: megmozdítja az érrendszert, a vérkeringésünket, serkenti a véráramlást. A nevetés jótékony, gyógyászati hatásokat kelt. A nevetés által agresszió távozik belőlünk, az érrendszer megkönnyebbül. Kacagás közben egyébként a nők vérnyomása némileg lejjebb megy, míg a férfiaké feljebb. Összességében viszont a véráramlat nőknek és férfiaknak egyaránt beáll egy optimális szintre.

Csak néhány gondolatot idéztem a méltán elismert szakembertől, de még bőven folytathatnám a felsorolást, miért is hasznos mosolyogni, nevetni. Viszont, talán ennyi is elég ahhoz, hogy kedvet kapjunk hozzá, s akit bővebben is érdekel a téma, megannyi hasznos videót, leírást talál róla az interneten.

Összefoglalva én csak annyit tennék hozzá: kacagjunk, hahotázzunk, vihogjunk, mosolyogjunk annyit, amennyit csak tudunk! ☺️

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább