Segítséget kérni cseppet sem bűn

Nehéz helyzetbe bármikor, bárki kerülhet. Mindegy hogyan, milyen életet élsz, a bajhoz elég egyetlen rossz mozdulat. Bárkivel történhet katasztrófa, amire soha, még csak gondolni sem mernénk.

Amikor jól mennek a dolgok, senki nem gondol a rosszra, ami így is van rendjén. Nem lehet állandóan azon rágódni, hogy mi van, ha valami baj ér bennünket. Viszont, ha látunk olyat, akit szerencsétlenség ért és abba a borzasztó helyzetbe kerül, hogy az életéért küzd, ami miatt mások segítségét kéri, ne ítélkezzünk!

Tudom, vannak, aki visszaélnek az ember jószándékával, de ne általánosítsunk. Hiszen vannak, akiknek tényleg óriási szükségük van a segítségre és nem jókedvükből folyamodnak a nyilvánossághoz. Őket semmiképp nem szabad elítélni.

Biztos vagyok benne, hogy ha az élete, a családja boldogsága múlna rajta, bárki megtenné, hogy kiáll a problémájával a „nagyközönség” elé és kéri, aki tud, segítsen.

Sokszor tényleg csak egy rossz mozdulat és fenekestől felfordul az életünk. Elég egyetlenegy rosszul megtett lépés, aminek következtében olyan sérülést szenvedünk, ami miatt ágyhoz leszünk kötve. Vagy élhetünk bármennyire egészséges életet, még akkor is előfordulhat, hogy egy nap lesújtó hírt kapunk az orvostól.

Lehet mondani persze, hogy éppen ezért kell spórolni, mert sosem tudhatjuk, mikor jön a baj. Viszont nem kell túl sokat keresgélni ahhoz, hogy rájöjjünk, az igazán nagy bajokra a gyógyír bizony nem olcsó. Kicsit sem olcsó. Tartós kezelés szükségessége esetén pedig – egyes esetekben – lényegében megfizethetetlen.

Épp ezért, senkit nem lehet elítélni azért, mert mer segítséget kérni. Nekik semmi okuk szégyellniük magukat.

Sokkal inkább érezhetné rosszul magát az, aki tudna segíteni, de inkább elfordítja a fejét, hogy még véletlenül se lássa meg, mi történik körülötte.

Mindenkinek természetesen nem lehet segíteni, ez nyilvánvaló. Ugyanakkor lehetnek „kiválasztottjaink”, akikről biztosan tudjuk, hogy nem kamu problémával rendelkeznek, s nem megtollasodni szeretnének. És persze fontos megemlíteni, hogy a segítség nemcsak a pénzadományból áll. Sokféleképpen lehet segíteni. Tettekkel, szavakkal, jelenléttel…

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább