ANKÉT: Kívánságlista (2. rész)

Ezúttal Nyerges Ivetát és Szakál Horváth Barbit kérdeztük arról, ők mit kívánnának a varázserővel bíró aranyhaltól. 

NYERGES IVETA

Az első mindenképp a világbéke lenne. Szörnyű azt látni, hogy mi zajlik körülöttünk. Az a sok szenvedés, gyűlölet és mind feleslegesen, csupán azért, mert valaki nagyobb hatalomra vágyik vagy pedig azt hiszi, neki több joga van élni, mint másnak. Engem a szüleim szeretetre, megértésre és elfogadásra neveltek, lehet, hogy ezért is fáj ez annyira.

A második az egészség. Talán nem is ismerek olyan embert, akinek ne lenne valamilyen egészségügyi problémája. Igen, tudom, azt nem kérhetem, hogy egyáltalán ne legyen betegség, mivel az is az élet része, de legalább ne szenvedjenek annyit az emberek miatta. Középiskolai gyakorlatom alatt volt belelátásom abba, hogy mennyi fájdalmat tud okozni az embereknek egy betegség, sokszor hosszú évekig szenvednek miatta.

A harmadik pedig az anyagi biztonság. Nem azt szeretném, hogy mindenki milliomos legyen, mert annak sem lenne jó vége. Nagyon sok ember él szerte a világon szegénységben, és itt nem olyanokról beszélek, akiknek nincs pénzük autóra, saját házra, hanem olyan emberekről, akiknek ételre, vízre, tüzelőre, jóformán semmire sincs pénzük. Igen-igen, mindenki menjen el dolgozni, viszont, ha körbe nézünk a világban, akkor rájövünk arra, hogy ez nem mindenhol megoldás.


SZAKÁL HORVÁTH BARBI

Azt gondolom, hogy a kívánságokat, mindig az adott életkor, és élethelyzet alakítja. Mire lenne szükségünk, mi segítene rajtunk abban a pillanatban?

Nálam mindentől függetlenül két olyan dolog van, amit fontosnak tartok az életben. Elsősorban egészséget szeretnék. Ez mellé mindig jól jön egy kis szerencse.

A harmadik kívánságom a boldogság lenne. Jelenleg ez az egyik legfontosabb dolog a másik kettőn kívül. Tudjuk megtartani azt a nehezebb napokon is.

KAPCSOLÓDÓ:
ANKÉT: Te mit kívánnál egy aranyhaltól? 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább