Szünidő, szünidő, de csodás!

Az idő csak úgy repül. Mi sem igazolja ezt jobban, mint az, hogy már be is léptünk a harmadik hónapba. Itt a március, s vele a tavaszi szünet. Utóbbi, úgy hiszem, minden gyerkőcöt végtelenül boldoggá tesz.

A legtöbb gyerek nem szeret iskolába járni, ha szeret is, leginkább csak akkor, ha nincs órarend szerinti tanítás és lehet egész nap mókázni. Felnőttként persze azt mondjuk nekik, addig örüljenek, amíg iskolába járhatnak, de ha őszinték akarunk lenni, mi sem szerettük, amikor felelni kellett, vagy dolgozatot írni.

Emlékszem, én is imádtam minden szünetet, alig vártam azokat. Ezzel talán minden iskolás így van. Ezek az időszakok kicsit olyanok, amitől azt érzi az ember, hogy

„na, most igazán szabad vagyok, azt csinálok, amit csak akarok.” Aztán persze, az azt csinálok, amit akarok rész néhány nap múlva inkább már úgy hangzik „unatkozom, mit csináljak?”

Biztos vagyok benne, hogy minden szülő hallja ezt otthon a gyermekétől. Ahogy abban is biztos vagyok, hogy miután huszonötödik alkalommal hallják, egyenesen a falnak futnak tőle.

Sokan persze kihasználják családi kirándulásra ezeket a napokat, de ezt nem mindenki teheti meg. Viszont otthon is kellemessé, izgalmassá lehet varázsolni a szünidőt. Mi mindent lehet csinálni? Nézzünk pár ötletet!

 

Rendezhetünk például családi társasjátékestet


Szedjük elő a szekrény mélyén lapuló társasjátékokat és próbáljuk ki mindet. Sőt, akár saját magunk is kitalálhatunk, készíthetünk egyet. Ha így teszünk, minden bizonnyal egyedi játékot kapunk. Készíthetünk egy ponttáblát is, amin az egyes játékok eredményei alapján írjuk a pontokat. Az est végén pedig hirdessünk győztest. Készülhetünk némi kis nyereménnyel is. Lehet az valami finomság, de akár az is lehet a nyeremény, hogy a következő napi programot a győztes választhatja ki.

 

Szép idő esetén semmiképp ne hagyjuk ki a természetjárást


Nem kell túl messzire menni, a közelben is vannak nagyon szép helyek. Egy jó kis sétára, szabadban szaladgálásra akár még a házikedvencünket is elvihetjük – ha persze van. Hogy feldobjuk kicsit a dolgot, szakítsuk meg a sétát piknikezéssel. Egy kosárkába készítsünk finom falatokat. Válogassuk össze a család kedvenc nasijait, vigyünk magunkkal egy pokrócot és telepedjünk le egy szimpatikus helyen. Akár társasjátékot is vihetünk magunkkal, a lényeg, hogy ne a telefont nyomkodjuk közben.

 

Az állatkert mindig jó ötlet


Melyik gyerkőc ne szeretné az állatokat? Keressünk egy olyan helyet, ahol eddig még nem voltunk és járjuk be alaposan.

 

 

Hamarosan itt a húsvét, így elkezdhetünk készülődni rá


Az interneten számos otthon elkészíthető dísz található. Elő a színespapírral, ollóval, ragasztóval és kézműveskedjen együtt a család! Ehhez akár készíthetünk egy dalválogatást, így dalolászhatunk alkotás közben.

 

A végére pedig egy „merész” ötlet: cseréljünk szerepeket!


Tartsunk egy szerepcserés napot, amikor mindenki valaki más bőrébe bújik. Írjuk fel mindenki nevét egy cetlire, tegyük egy kalapba, majd mindenki húzzon egyet. Így vita nélkül eldönthető, ki kinek a bőrébe bújjon. Ezen a napon mindenki a kihúzott személy feladatait csinálja, és persze mókázni is lehet egy kis paródiával. Mutassuk be, hogyan látjuk a másikat, milyen vicces szokásai vannak, mit mond a leggyakrabban. Persze nem bántó módon, és nem gúnyolódva. Legyen ez egy családi, humorral megspékelt színház.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább