Sufjan Stevens – Sokszor azt se tudjuk, hova nyúljunk zsepiért | Hangfal

A cikk megjelent a Klikk Out 2024/03. számában.

A Javelin nyitódala, a Goodbye Evergreen egy meglehetősen lágyan nyitó indie pop darab, egészen egy percig, aztán olyan monumentálissá és nyugtalanítóvá kerekedik, mintha épp becsapódott volna mellettünk a címben jelzett páncéltörő rakéta. 

Sufjan Stevens,Javelin,Hangfal,Zene,Uj albumSUFJAN STEVENS

Javelin 

♥♥♥♥♥


Jelen: Will Anybody Ever Love Me?, Goodbye Evergreeen,
Múlt: Mystery of Love, The Only Thing, Visions Of Gideon, Chicago, Should Have Known Better, Death With Dignity, To Be Alone With You.

Sufjan Stevensre időről időre jellemző a kettősség, ami abból adódik, hogy a legtragikusabb lelki folyamatokat is képes egy léleksimogató dalban tálalni, és albumról albumra egyfajta adventi naptárként nyitogat magán újabb kiskapukat, melyen keresztül belé látunk. Ismerősek a dalok, melyeket a Javelinen hallunk, Stevens képes sallangok nélkül tálalni azt, amit eddig hallottunk tőle, úgy, hogy közben nem önismétlésként tekintünk rá, hanem belesüppedünk a groteszk módon szép szerzeményekbe, a maguk mélységeivel és magasságaival. A Javelin többször is elvisz a katarzisig, amikor azt se tudjuk, hova nyúljunk zsepiért vagy pokrócért a lúdbőr miatt. Bravó!

 

HALLGASD MEG:


Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább