Kell-e gyerek? | Budapesti és Hazai Szemle

Rendhagyó élményre készülhetnek a csallóközi színházkedvelők, ugyanis a Dunaszerdahely alternatív klubjába látogat a Katona József Színház produkciója, a Lélegezz.

A darabot először 2017 februárjában adták elő a Katona József Színházban, Forgács Péter rendezésében, az előadás azóta is a társulat repertoárjában szerepel, de jelenleg nincs műsoron. Az NFG Klubnak köszönhetően azonban a dunaszerdahelyi közönség most hétvégén, 2024. március 24-én, vasárnap este 7 órakor megtekintheti.

A Lélegezz című  kétszereplős darabot Duncan Macmillan írta, Tóth Krisztina fordította. A műben egy Nő és egy Férfi szerepel. A Férfi gyereket szeretne. A Nő nem. A gyerekvállalással kapcsolatos dilemmák egész sora vetődik fel: érdemes-e, kell-e, egyáltalán jogunk van-e gyereket szülni erre a világra, és ezen túl – egészen különös, költői, újszerű színházi nyelven elmesélve – kibontakozik a Nő és a Férfi bonyolult és felkavaró közös története.

Az 1 óra 20 perces szünet nélküli előadásra az ajánlott belépői ár 14 euró.

Szereplők:

a Nő szerepében Pálos Hanna
a Férfi szerepében Vizi Dávid

Alkotók:

Díszlet-Jelmez – Füzér Anni
Fény – Balázs Krisztián
Dramaturg – Török Tamara
Asszisztens-Súgó – Héricz Anna
Rendező – Forgács Péter

A NFG Klub nonprofit szervezetként működik, minden bevételüket a klub fenntartására, programok szervezésére, fellépti díjak kifizetésére fordítják. „Azt szeretnénk ha a programjainkon minél többen részt tudnátok venni, függetlenül attól, hogy milyen az anyagi helyzetetek, hogy épp középiskolát vagy egyetemet látogattok, stb. Ezért határoztunk úgy, hogy a legtöbb előadás, koncert egyéb program legyen becsületkasszás. Ugyanakkor nem szeretnénk ha visszaélnétek ezzel, tiszteljétek meg az előadókat azzal, hogy a tapson kívül is díjazzátok a produkciójukat. Foglalni nem kötelező, de érdemes: foglalas@nfgklub.org – mail címen lehetséges” – olvasható az NFG Klub közösségi oldalán az esemény linkjén.

Az esemény a Kisebbségi Kultúrális Alap anyagi támogatásával jöhetett létre.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább