Klikk Out Vikkendhouse: Rock kedvencek egy gimnazista szemszögéből

KLIKK OUT-ARCHÍVUM

Ez az epizód eredetileg 2023 májusában jelent meg.

A Klikk Out magazin mixsorozata most egy fiatal dunaszerdahelyi srác, Nagy Zsolt szelekciójával folytatódik. Érdemes megfigyelni a klasszikus rockzenék jelentőségét, ugyanis mai vendégem ezekből válogatott zenéket a mixbe.

Fotó: Ugróczky István

Vikkendhouse,Zene,Nagy Zsolt

Nagy Zsolt vagyok, 18 éves, Dunaszerdahelyen lakom, ahol a helyi Magángimnáziumban tanulok.

A zenei ízlésemre nagy hatással volt az apukám. Kiskoromban intenzíven hallgattunk Red Hot Chili Peppers-t és Panterát (vagy ahogy akkor mondtam, „Panteja”). Emlékszem, ahogy ráztuk a fejünket az „I’m broken” című számukra. Az RHCP-től a Blood Sugar Sex Magik album volt a menő. Rongyosra hallgattuk. Első „igazi” koncertemre 8 évesen jutottam el a családdal, Depeche Mode-on voltunk.

Sose felejtem el, ahogy apukám polisztirénből (csak azt engedték be) barkácsolt sámlit, amire felállva mindenki fölé emelkedtem.

Mondhatni, hogy most vagyok legközelebb a zene világához, ugyanis tavaly nyáron elhatároztam, hogy megtanulok gitározni. Hangszer volt a házban, ugyanis 10 évesen gitárt kaptam születésnapomra. Nagy elszántsággal vettem 4 órát és ugyanakkora lendülettel be is fejeztem akkori pályafutásomat. A gitár azóta ott porosodott a szobámban, várt a megfelelő pillanatra, ami ahogy már mondtam, augusztusban el is érkezett.

Vikkendhouse,Zene,Nagy Zsolt

Manapság miket hallgatsz?

A zenei ízlésem alig változott az évek alatt. Főleg metál, ezen belül groove, trash és progresszív valamint grunge és természetesen rock zenét hallgatok. Nagy részük a 80-as 90-es évekből származik, de természetesen vannak kivételek.

A mixben tíz kedvenced szerepel. Mi alapján állítottad össze a listát, és mennyire volt ez nehéz feladat?

Első gondolatom valami olyasmi volt, hogy „á, simán összedobom 10 perc alatt”, na meg a nagy büdös hogyne… Tíz számba belesűríteni a kedvenceimet… lehetetlenség. Próbáltam mindenhonnan csipegetni, inspirálódtam a gyerekkorom kedvenceiből, amiket később ismertem meg és persze pár klasszikus sem maradhatott ki. Remélem tetszeni fog a műsorlista, jó zenehallgatást!

 

A MIX:

 

SPOTIFY PLAYLSIT:

TRACKLIST:


1. Red Hot Chili Peppers – The Power Of Equality
2. The Jimi Hendrix Experience – Castles Made Of Sand
3. Audioslave – Cochise
4. Pearl Jam – Sirens
5. Nine Inch Nails – Into The Void
6. Dream Theater – As I Am
7. Pantera – Im Broken
8. Dimebag Darrell – Twisted
9. Metallica – Creeping Death
10. Metallica – Orion

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább