Igazmondás

Szinte biztos vagyok benne, hogy valami kapcsán mindenki hallotta már azt a mondatot, hogy „nem hazudtam, csak nem mondtam el”. Nem tudom, ki hogy van vele, de én a falra mászom ettől. Valaki vagy teljesen őszinte velünk, vagy nem.

Hazugság, füllentés, elhallgatás, szépítés – mind egyre megy. Egyikkel sem mondunk igazat, nem játszunk nyílt lapokkal, vagyis nem vagyunk őszinték. Márpedig őszinteség nélkül nincs igaz kapcsolat. És itt nemcsak a párkapcsolatra gondolok, hanem minden emberi kapcsolatra: legyen az családi viszony, baráti szál vagy szerelem. Egyik esetében sem állja meg a helyét a hazugság.

Ezzel valószínűleg mindenki tisztában is van, mégis sokan figyelmen kívül hagyják ezt az íratlan szabályt. Amikor pedig kiderül az igazság, egészen abszurd magyarázatokkal tudunk előállni. Van néhány „kedvencem”, ami úgy látom, sosem fog kimenni a divatból – már, ha szabad így fogalmaznom. Nézzük, mik is azok!

Az abszolút kedvencem a

„nem akartam, hogy idegeskedj, ezért inkább nem mondtam el” című magyarázat.

A második helyen nálam az „el akartam mondani, csak nem volt rá megfelelő alkalom” kifogás áll. A top háromban benne van még az is, amikor valaki el akarja hitetni veled, hogy márpedig ő az igazat mondta, csak te rosszul emlékszel rá. Sokszor teszi ezt olyan meggyőzően, hogy a végén még hajlamos is vagy elhinni neki, hogy tényleg te vagy a hülye.

„Nem mondtam el az igazat, mert nem akartalak megbántani” – ezt is hallottam már párszor. Mit is fűzhetnék ehhez hozzá? Egyszerűen imádom! 😀

Olyan eset is van, amikor számonkéred a másikat, mert rájöttél a simlisségre. Erre ő kiakad és rádförmed, hogy miért nyomozol utána. Szóval, a végén még neki állj feljebb és te vagy a rossz.

Még egy, amiért odavagyok:

„Elmondtam, csak nem mondtam el mindent” – na most akkor kérem szépen, elmondtad vagy nem mondtad el? 😀

Biztosan mindenkinek vannak hasonló gyöngyszemek a tarsolyában, ha van kedved, oszd meg velünk te is a kedvenceidet! 😊

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább