Klikk Out Vikkendhouse: Alter- és komolyzene

A Vikkendhouse mixsorozatban helyi, a kultúrában, médiában, művészetekben tevékenykedő emberek kedvenc zenéi után kutatok, és mindig nagy örömömre szolgál, ha valaki kitárulkozik, és mesél a személyes zenés kötődéséről, egyben megosztja tíz kedvenc zenéjét egy mixben. Így van ez ma is, vendégem a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem hallgatója, egy helyi fiatal zenész cimbora, Mezei Ádám.

Fotó: Ugróczky István

Korábban magazinunkban már rögzítettünk egy akusztikus minikoncertet Ádámmal és bátyjával, Mátéval, amit mindenképp érdemes meghallgatni!

A legnagyobb inspiráció talán a már említett napközis tanító bácsi, Sebő József, valamint gimis éveim alatt részt vettem többször is egy nyári táborban, ahol volt szerencsém egy francia zeneszerző, Miquéu Montanaro keze alatt dolgozni, ami szintén az egyik legmeghatározóbb élményem.

Egyébiránt pedig bármilyen koncertet látok, azt érzem, hogy én ezt szeretném csinálni.

Manapság mennyi időd jut zenehallgatásra?

Zenehallgatással egészen sok időt töltök, kezdve a saját, kedvtelésből történő agytakarítástól, egészen a kötelező komolyzenei műelemzésekig. Furcsa károsodás, de valahogy mindkettőt kedvelem. Nem telik el nap, hogy ne hallgatnék  jó sok „valamit”.

Térjünk cikkünk második részéhez, amiben az általad megjelölt tíz dal szerepel. Mi alapján válogattad a zenéket?

A mixben szereplő zenéket főként véletlenszerűen választottam ki, több listát is meg lehetne tölteni olyan, általam fantasztikusnak tartott zenékkel, amelyek szerintem valami miatt egyedülállóak. Szóval körülbelül, ami rögtön az eszembe jutott.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább