Klikk Out Vikkendhouse: Az igazán mély zenehallgatáshoz számomra magányra van szükség!

A dunaszerdahelyi Szent György-napok során városunkban vendégeskedett Rakonczai Imre és Kökény Attila, akik felejthetetlen koncertet adtak a Városi Művelődési Központ előtti téren. A mai Vikkendhouse-epizódban különösen Kökény Attila zenei oldalára szeretnék fókuszálni, ezért egy mixben mutatom be az ő tíz kedvenc dalát!

Fotó: Szabó Péter Pál

Kökény Attila,Vikkendhouse

Az életem fontos részét képezi a zene, ami már gyermekkoromban megjelent. Családom zenész hagyományokkal rendelkezik, és én már három éves koromban énekeltem egy felvételen. Az érdeklődésem ugyan elhalványult néhány éven át, de mintegy 16 évesen újra felfedeztem a zenét. Emlékszem, kristálytisztán énekeltem egy dalt, amit gitáron kísért a sógorom, és ez az élmény újra ráirányította figyelmemet a zenére.

Jársz koncertekre?

Igen! Amerikában Luis Miguel koncertjének emléke felejthetetlen marad számomra. Ő egyike a nagy kedvenceimnek. Emellett részt vettem az Earth, Wind & Fire és Lara Fabian koncertjein is, mert ha tehetem, mindig elmegyek ezekre az eseményekre. Persze, itthon is szívesen ellátogatnék a hazai koncertekre, de a rendszeres fellépéseim miatt kevesebb időm és lehetőségem van rá. Azért szerencsére sikerült eljutnom a nagy ikonok, mint Charlie és Demjén koncertjeire is.

Manapság mennyi időt töltesz zenehallgatással, és milyen formában hallgatsz zenét?

Az igazán mély zenehallgatáshoz számomra magányra van szükség. Bár nálunk állandóan szól a zene, amikor komolyabban figyelek rá, általában egyedül vagyok. Legyen az az autóban, a zeneszobában vagy éppen a stúdióban, az én időm a zenével töltődik. Ez a zene nemcsak szórakoztat, hanem inspirál és feltölt energiával.

Térjünk a mixhez, amiben a tíz, számodra legkedvesebb dal szólal meg:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább