Klikk Out Vikkendhouse: A zenei ízlésem kialakulásának útja ez a mixtape

A felsőpatonyi Varga Zoltán egy rendkívül pozitív és kreatív személyiség, DJ-ként, nichola.noa néven ismert, egyedüli felvidékiként zenélt London ikonikus zenei intézményeiben. Zoli ma kedvenc zenéi által kalauzol el minket az atmoszférikus, határok nélküli elektronikus zenei stílusok világába, melyek gyakran ötvözik az IDM, techno, house, minimal és pszichedelikus elemeket.

Fotó: Ugróczky István

nichola.noa,vikkendhouse,zene

Varga Zoli vagyok. Érdeklődési köröm nagyon szerteágazó: a csillagászattól kezdve a modellezésen át a saját Dj-zenék készítéséig szinte minden érdekel. A mindennapokban pedig 3D dizájnnal foglalkozom. Leginkább ezekkel a szavakkal jellemezném magam: kreatív, sokoldalú, alkotó típus, alázatos.

Mesélnél a zenéhez való kapcsolatodról a kezdetektől egészen a jelenig?

Mélyebben a zenével a kilencvenes évek végétől kezdtem el foglalkozni. Utazásom a holland trance zenétől kezdődött. 2000-2001 között váltottam az angol vonalra, a progresszív house irányzatára. Mikor kiköltöztem Londonba, volt szerencsém DJ-ként megmutatkozni a Ministry of Soundban, az Eggben és a Lightboxban.

Mi, vagy ki volt a fő inspirációd a DJ-zés iránti elkötelezettséged mögött?

Mindent, amit a zenéről, a zenekeverésről tudok, azt autodidakta módon tanultam meg. Nem sokkal később közelebbi kapcsolatba kerültem Marióval, aki a partysorozatai révén segített elmélyíteni tudásomat. Zenészek, akik inspiráltak a mai napig: Sasha, John Digweed és Damian Lazarus.

nichola.noa,vikkendhouse,zene

Mennyi időt szánsz manapság a zenehallgatásra? Mely platformokon szoktál zenét hallgatni, és mi motiválja a választásodat ezek között?

A zene kiemelt szerepet játszik az életemben, igazából amennyit csak tudok, zenehallgatással töltök. Ha megközelítőleges számot akarnék mondani, akkor napi 5-6 órát. A Spotify, Bandcamp, Soundcloud és Mixcloud platformokon hallgatom főleg, mivel ezeken a helyeken könnyen megtalálom az új dalokat és mixeket, amelyek folyamatosan inspirálnak és motiválnak.

Most beszéljünk a mixről, amely a tíz kedvenc zenédet tartalmazza. Milyen szempontok alapján válogattál?

Ahogy épült a zenei ízlésem, úgy követik egymást a számok, pici csavarral megspékelve. Nem okozott problémát az összeválogatàsa, mert a mai napig próbálok a régebbi és az új dalokból inspirálódni.

 

A MIX:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább