Tovább menetel a DAC!

(Zólyombrézó–DAC, kicsit másképp)

FOTÓK: SZABÓ PÉTER PÁL

Hát ezt is megéltük, a KFC Komárom megnyerte a 2. liga küzdelmeit, így a jövő idénytől két magyar csapat lesz a Niké Ligában! Úgy vélem, ezt a mondatot még hosszasan ízlelgetjük majd. Gratulálok a lila-fehéreknek, különösképpen a KFC mestereinek, Radványi Mikinek, Novota Janinak, Saláta Kornélnak, vagyis régi barátainknak! Mi azonban egyelőre összpontosítsunk az aktuális bajnokságra, hiszen ott sem babra megy a játék. Rájátszás, 8. forduló:

A múlt heti, Slovan elleni hazai diadal után, ezúttal Zólyombrézóra vezetett szeretett csapatunk – s egyben 62 szurkolónk – útja, hogy a bajnokságból hátralévő három fordulóban megküzdjünk az európai kupaszereplést jelentő dobogós helyezések valamelyikéért. Talán az égszínkékek legyőzése nyomott a latban, vagy a rájátszás jó szériája, mindenesetre Xisco Muñoz – és stábja – hétközben szerződést hosszabbított a DAC-cal. A mester szignójával a 2025/26-os szezon végéig kötelezte el magát a sárga-kékekhez.

Meglehet nem ide tartozik, viszont illik megemlíteni, hogy hétközben dunaszerdahelyi srácok nyerték a Slovnaft Cup döntőjét, mégsem került serleg a DAC vitrinébe! – irónia.

De hogy ne csupán keserédes történetekkel szolgáljak: az áprilisi Hónap gólja-ankéton szurkolóink jóvoltából Vitális Milán Slovan elleni szabadrúgásgólja kapta a legtöbb szavazatot. „Hölgyeim és uraim, mostanság, amikor százfelé húzunk, ezt a bombagólt szavazzuk már meg közösen…” – írtam legutóbbi meccsjegyzetemben. Nos, hosszú idő után csak összejött! Mert bizony voltak olyan évek, amikor játékosaink sorra nyerték az ankétokat, a legutóbbi siker óta viszont már több mint egy esztendő telt el: 2023 márciusában Szánthó Regőt sikerült ily módon a csúcsra repítenünk.

Valami ismét megmozdult Dunaszerdahelyen!? – ezzel a pozitív sugallattal vághattunk neki a vasgyáriak elleni találkozónak. S mivel szombaton a Zsolna és a Nagyszombat is győzni tudott, nekünk szintén csak a három pont megszerzése jöhetett szóba. Küldetés teljesítve!

Sorozatban immár az ötödik alkalom, hogy Xisco Muñoz mester ugyanazt a kezdő tizenegyet küldte pályára. Megsüvegelendő ez az állandóság – mert hisz győztes csapaton ne változtass, de én azért Koné helyett Redzicet játszatnám. Persze nem én vagyok a tréner! Az első félidőben részünkről feledhető, ugyanakkor kiegyenlített játék folyt a pályán. Vagy ötször kínálták meg Popovićot a zólyombrézóiak, de szerb hálóőrünk mindannyiszor a helyén volt. A DAC legnagyobb helyzete Trusa nevéhez fűződött.

Ahhoz viszont, hogy felülkerekedjünk a hazaiakon, a szünetben bele kellett nyúlnia az edzőnknek a felállításba!

Koné és Mendez helyett Redzic és Yapi érkezett, később Hercet Ramadan váltotta. Mindeközben szűnni nem akaró biztatás hallatszott a csodás környezetben lévő, domboldalra épült vendégszektorból – ahová egyébként csak jó pár lépcsőfokot megtéve jut fel az ember fia, és persze lánya. Redzic csakhamar helyzetbe is került, ő abszolút nem az a nehézkes alkat, mint Koné. Ezt követően a frissen érkezett Ramadan „küldte el sörért” a védőjét a 62. percben, beadására pedig Trusa csapott le a tőle már megszokott kamikaze módon, akrobatikus mozdulattal megszerezve a vezetést – 0:1.

Bizony kellett ez a gól, mint egy falat kenyér! Majd ismét kellett Popović kapus is, aki kitornázta a hazaiak gólba tartó lövését. Ekkor még nem sejtettük, hogy a vége egészen sima ügy lesz…

A 72. percben Andzouana beadását egy hazai védő „segítségével” Vitális Milán kaparintotta meg, aki helyet csinálva magának ballal rásuhintotta a labdát, esélyt sem adva a vasgyáriak fiatal kapusának – 0:2. Ez így mindjárt más, nemde? Olyannyira kezdett érdekes lenni a dolog, hogy az újabb DAC-győzelem illata még az alig négyéves kislányunkat is a képernyő elé szegezte.

– Apa, mikor lesz a következő gól?

– Nem tudom Emese, most cserélt, csatár helyett védőt hozott be az edző. Nem akar ez már gólt rúgatni… Vagy talán most? – és úgy is lett.

A zólyombrézói védők ekkor már elvesztve a talajt a lábuk alatt lényegében összehozták nekünk a harmadikat: Redzic csupán befejezte az akciót – 0:3. Hogy aztán a negyedik találatunk a lábában maradjon.

Trusa, Vitális, Redzic, ők rúgták a pozsonyi égszínkékeknek is a gólokat.

Háromgólos győzelmet arattunk Zólyombrézón, amivel továbbra is versenyben vagyunk az érmes helyezésekért, így tehát Európáért is. Ráadásul kezünkben a sorsunk, hiszen az előttünk két pont előnnyel álló Nagyszombat és a Zsolna gárdájával is megmérkőzünk. Nincs más dolgunk, mint legyőzni őket! Mindent bele, DAC!

ZÓLYOMBRÉZÓ–DAC 0:3 (0:0)

Gólszerzőink: Trusa, Vitális, Redzic.

DAC: Popović – Andzouana (84. Dolček), Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (46. Yapi) – Herc (59. Ramadan), Dimun, Vitális – Trusa (77. Haratin), Koné (46. Redzic).

(Roberto)

KAPCSOLÓDÓ: 
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Zólyombrézó–DAC (0:3) mérkőzésről
FOTÓK, VIDEÓK: Elpárholta a DAC a Zólyombrézót 
Jó a háznál egy Popović | SzerdaHelyzet 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább