NFG klub, a te világod! – Barabás Lőrinc és Lukács Hajnalka

A sorozat azért jött létre, hogy egy színes beszámolót adjunk a klub előző hónapban történt eseményeiről. Az áprilisi események ismét sokat adtak, és nagyban segítették a pozitívabb életszemlélet felé vezető utat, különösen ezekben a nehéz időkben. A változatos programban felnőtt- és gyermekszínház, helyi és magyarországi előadók koncertjei, különféle kreatív workshopok, filozófiai klubest és kávéház, kiállítás, valamint sok érdekes kora- vagy késő esti program szerepelt.

Barabás Lőrinc koncertje előtt érezhető volt a levegőben, hogy ez a hely és a közösség milyen fontos mindannyiunknak. Ezen az estén a klub falai között, a még sosem látott tömeg minden résztvevője helyet talált. A klub, bár csak száz négyzetméter, hirtelen tágasabbnak tűnt, mintha egyszerre tudna befogadni minden kíváncsi látogatót.

Ezért a zenei események közül Barabás Lőrinc egyszemélyes koncertjét emelném ki. Az esemény létrejöttét elsősorban szervező kollégánknak, Vida Igornak köszönhetjük, akit városunk legkiválóbb zenei kurátorának tartok. Ő mindig tudja, mikor és milyen koncertet kell szervezni a kultúrára éhes dunaszerdahelyieknek.

A 41 éves, a jazz és könnyűzenei műfajokban a világ minden táján elismert multiinstrumentalista művész játszott saját zenéket zongorán, trombitán, és egy asztalnyi kütyün, a kezdetektől egészen a nemrégiben megjelent új albumáig. A koncertet rögzítettük, a felvételt itt hallgathatod meg:


NFG klub,Barabás Lőrinc,Lukács Hajnalka,Koncert,Kiállítás

A második, számomra fontos esemény Lukács Hajnalka felvidéki képzőművész és illusztrátor kiállításának megnyitója volt.

Lukács Hajnalka Besztercebányán, a Bél Mátyás Egyetemen végzett rajz szakon. Azóta tevékenykedik mint festőművész, grafikus és illusztrátor, mellette pedig a Komáromi Általános Művészeti Alapiskolában tanít.

A tárlatot Török Bianka képzőművész nyitotta meg, és a következőképpen számolt be róla:

„Hajnalkát pár éve még a nagyobb méretű olajfestményeiről és karikatúráiról ismerhettük meg, de most teljesen más jellegű munkákat láthatunk. Hajni az illusztrációs világába vezet be minket. Az illusztrációk főként linómetszéses sokszorosító eljárással készültek, amik digitális technikával ötvözve válnak teljessé. Az illusztráció ma már egy önálló képként, mondhatni műalkotásként is megállja a helyét és kiemelkedik a szöveg alárendelő pozíciójából. Ennek ékes példái az itt látható formai elemek. Szó szerint kilép az illusztráció a könyvből a térbe, és minden kontextus nélkül olvasható és élvezhető a néző számára. A munkák között Fellinger Károly: Kilátok a fejemből című könyvéből is láthatunk részleteket. A kiállítást legfőképpen gyermekes családoknak ajánlanám, de egyaránt felnőtteknek is.”

A tárlat mélyen hatott zenészekre, klubberekre, színészekre egyaránt. Ahogy belőlem is előhívták a gyermekkort.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább