Magabiztos győzelem az Eb főpróbáján | Magyar virtus, Robertóval

(Magyarország–Izrael felkészülési mérkőzés, kicsit másképp)

A magyar labdarúgó-válogatott lejátszotta második, s egyben utolsó felkészülési mérkőzését az Eb előtt. A Debrecenben rendezett találkozón: Magyarország – Izrael 3:0… Ne feledd, a június 14-én kezdődő németországi kontinensviadalt Dunaszerdahelyen is figyelemmel kísérheted a Habos Napok keretében. A Klikkout és a DAC 1904 futballklub közös szervezésében – 2016 után ismét – megrendezésre kerülő Dunaszerdahelyi Habos Napok, június 14. és 23. között a németországi Eb-mérkőzéseit közvetíti élőben, óriás LED-kivetítőn a Habos Napok sörsátorban, a MOL Aréna B-szektora mögött.

Négy nappal az írországi vesztes találkozót követően Rossi mester legénységének célja egyértelműen az önbizalomszerzés volt. Ahogy a szövetségi kapitány fogalmazott: „hogy győzzünk és meggyőzzük magunkat is”. Továbbá az aggódó közvéleményt, akiktől – „jó magyar szokás szerint” – részben letargikus és vészjósló gondolatok is érkeztek. Ők azok a bizonyos „károgók”, akik mint az okostelefonok időjárás-előrejelző applikációja, napjában ötször adnak figyelmeztetést viharról, miközben egy csepp eső sem esik le a térségben.

Viszont a Dunaszerdahelyi Habos Napokon garantáltan nem fogsz elázni a sörsátor alatt, ahová egyébként ingyenes a belépés. Mármint esőtől biztosan nem! A fogyasztásért pedig – akárcsak a DAC-meccseken – cashless-kártyával fizethetsz. További tudnivalók a Habos Napok oldalán.

A debreceni Nagyerdei Stadionban minden jegy elkelt, végszóra pedig a vendégszektort is magyar szurkolók tölthették meg. A nemzeti csapat hívei éltek is a lehetőséggel, hiszen a civisvárosban utoljára 2015 júniusában rendeztek nemzetek közötti összecsapást. Szombat este Marco Rossi szövetségi kapitány csapata közel 20 ezer néző előtt köszönhetett el szurkolóitól.

A nemzeti színekben pályára lépő magyar válogatottban három helyen változtatott a dublini kezdőhöz képest Rossi mester. Kikerült a csapatból Schäfer András is, aki kisebb sérüléssel bajlódott.

Remekül indult magyar szempontból a találkozó, már a 22. percben 3:0-ás előnybe kerültek a meggypiros mezesek. Előbb Varga Barnabás ollózó mozdulatát követően a felső lécen csattant a labda, majd a 11. percben szintén Varga került helyzetbe, aki a második hullámban érkező Sallaihoz fejelt vissza, ő pedig közvetlen közelről nem hibázott – 1:0. A 19. percben végre Varga is betalált: Szoboszlai középre passzolt labdáját gyakorlatilag csak az üres kapuba kellett továbbítania – 2:0. Varga a 22. percben rögtön duplázott is: Sallai tűpontos labdát adott középre, amit a Ferencváros csatára könnyedén lőtt a kapuba – 3:0.

A magyarok akkor mentek át az izraeli védelmen, amikor csak akartak, s talán csak kevesen gondolták a mérkőzés ezen fázisában, hogy a 3:0-ás részeredmény egyben a végeredményt jelenti majd.

A vendégek rendezték soraikat, és a félidő második felében már kevesebbszer került helyzetbe a magyar nemzeti tizenegy, azonban továbbra is diktálta a mérkőzés tempóját. A három gól tudatában az amúgy sem csendes közönség mindinkább megélénkült. Belegondoltatok, hogy nemsokára a Dunaszerdahelyi Habos Napokon is felcsendülnek ezek a magyar rigmusok, de dobszóból és folyékony kenyérből sem lesz hiány?! Reméljük magyar gólokból sem!

Még a szünet előtt Styles sérült meg, a szünetben pedig további két változtatást eszközölt Rossi mester. S ha ez még nem lett volna elég, a második játékrész elején Szoboszlai fájlalta a combját, és szintén cserét kért.

A folytatás sem hozott akkora magyar fölényt, amilyet az első felvonás elején láthattunk. Az izraeliek játéka kiegyenlítetté tette a mérkőzést, jóval gyakrabban jutottak el a magyar kapu elé, ugyanakkor nagyobb helyzeteket nem tudtak kialakítani. De a magyar válogatott előtt sem adódtak ziccerek, egészen a 84. percig, amikor csaknem megszületett a negyedik magyar gól: egy előreívelt labdát a csereként beállt Nagy Zsolt emelt kapásból kapura, ám az kipattant a kapufáról.

Magyarország megérdemelt győzelemmel hangolt az Eb-re.

Akiknek nincs lehetősége a helyszínen szurkolni, azokat június 15-én, délután várjuk a Habos Napok sörsátorban, amikor Svájc ellen lépünk pályára. Én ott leszek és Te? Hajrá, Magyarország!

MAGYARORSZÁG–IZRAEL 3:0 (3:0)

Gólszerzőink: Sallai R., Varga B. 2x

Magyarország: Gulácsi – Lang (46. Fiola), Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles (41. Kleinheisler), Kerkez (78. Nagy Zs.) – Sallai R. (46. Gazdag), Szoboszlai (57. Csoboth) – Varga B. (57. Ádám).

(Roberto)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább