A víz 50 árnyalata – KEKELIT

FOTÓK: SZABÓ PÉTER PÁL

Veszprémi Oszkárral egy PR-interjúra készültünk, viszont a beszélgetés egy rendkívül izgalmas életút és szakmai fejlődéstörténet feltárását tartalmazza. Itthon tanult, külföldön dolgozott vízszerelőként, ahol szakmailag több szintet is meglépett – rengeteg ilyen történetet hallunk, látunk. Olvassák el Oszkár történetét, és egyben azt is, mit kínál cége, a KEKELIT!

Kérem, mutatkozzon be a Klikkout olvasóinak!

Szép napot minden kedves olvasónak! Veszprémi Oszkár a nevem, a 35. életévemben járok, Hodosból származom, de dunaszerdahelyi lakos vagyok immár tizennégy éve, és ami kiemelkedő szerepet játszik az életemben – vízvezeték-szerelőként dolgozom.

Hogyan és miért lettél vízvezeték-szerelő?

Ugorjunk vissza a múltba. 1998-at írunk, mikor szüleimmel Érsekújvárból Hodosba költöztünk. Ekkor 9 éves voltam. Szüleim egy öreg családi házat vettek meg, amin rengeteg munkálatot kellett elvégezni, hogy egyáltalán lakható állapotban legyen. Itt jövök a képbe, mint egy olyan gyerek, aki mindig láb alatt volt.

Az ihletet, hogy vízszerelő legyek, akkori mesteremtől és egyben nagybátyámtól, Daniš Istvántól és kollégájától kaptam, amikor nálunk szereltek.

Amikor bekacsolták a PPR sütőgépet és a csöveket forrasztották, vagy amikor beindították az autogén hegesztőt, ezek bennem egy kémiai reakciót indítottak el. Rögtön azon tűnődtem, mit lehetne ezekkel kezdeni, milyen fegyvereket tudnék csinálni magamnak, amikkel játszhatok.

Mikor lett a gyerekkori szenvedélyből terv a jövődre nézve?

Figyeltem őket minden egyes alkalommal és elhatároztam, hogy én is ezt akarom csinálni! Addig jártam a nagybátyám után, hogy vigyen el magával dolgozni és tanítson, míg egyszer csak eleget tett az akaratomnak. Ekkor még csak 13 éves voltam. Természetesen a fantáziámban az a kép élt, hogy egyből forrasztani, hegeszteni, préselni fogok, ám ehelyett vésnem kellett és ásnom jó ideig! Minden héten már szerdán felhívtam, hogy mehessek vele dolgozni hétvégén. Így teltek az éveim, közben elvégeztem a szakmunkásképzőt mint vízvezeték-szerelő. Egy ideig még nála dolgoztam, aztán váltottam. Koszorús Ferencnél tevékenykedtem, később a Bittera Servisben dolgoztam, ahol két évet töltöttem mint legfiatalabb tag. Itt ismertem meg Rácz Leventét, akivel elkezdtünk saját munkákba belevágni.

Ugorjunk egyet az időben, a német vonal hogyan jött létre?

2010-ben, amikor még tartott a gazdasági krízis, már kétgyermekes apa voltam, és a kényszer rávitt a változásra. Édesapám, aki tizennyolc évet Németországban dolgozott vasbetonkötözőként, bejuttatott a cégéhez, és megkezdődött a dupla kiképzésem. Egy éven keresztül nagyon kemény fizikai munkát végeztem. A poklok poklát is megtapasztaltam, de az állóképességem átsegített a nehezén. Viszont a szívem szakadt meg, amikor láttam a német vízvezeték-szerelőket, ahogy dolgoztak és hogy mennyire precíz és maximális munkateljesítményt végeznek.

Elhatároztam, hogy megtanulok németül, ami három hónap alatt sikerült is, innentől lehetőségem volt egyedül részt venni munkamegbeszéléseken. Sikerrel jártam, két évig Frankfurtban és Münchenben dolgoztam.

Milyen megálló következett Németország után?

A hazámhoz közelebb, Ausztriában, pontosabban Bécsben kezdtem dolgozni. Sikerült egy céghez bekerülnöm, ahol megismertem életem eddigi legjobb mesteremberét, Kovács Zoltánt. Rengeteget tanultam tőle, és meg is lett az eredménye. Munkásként kezdtem, aztán csoportvezető, később pedig fővezető (Obermonteur) lettem. Éreztem, hogy kialakult az egyéniségem és a stílusom (akik ebben a szakmában dolgoznak, tudják, mire gondolok). Nagyon jó kollégáim voltak, szinte boldogság volt egy szálláson élni és dolgozni velük.

Három évet töltöttem Bécsben, persze közben a gyerekek cseperedtek, így elhatároztam, hogy hazatérek és itthon keresek munkát. 

Gyakorlatilag ez a történet, amit magadról elmondtál, a legjobb reklám, mivel mindent elárul rólad és a munkád minőségéről. Még néhány fontos, informatív kérdés: jelenleg milyen szolgáltatásokat és termékeket kínáltok?

Szolgáltatásaink közé tartoznak a vízvezeték-rendszerek, lefolyórendszerek (szennyvíz, esővíz, benzinkút lefolyó rendszerének kialakítása), fűtésrendszerek-hálózatok (radiátorok, padlófűtés, fal- és mennyezethűtés, -fűtés, kis- és nagy kazánházak kialakítása, padlófűtés-rendszerek) karbantartása.

Mi az a többlet, amit a konkurenciával szemben kínáltok?

Elsősorban a maximalitás. Köszönhetően a KEKELIT-nek, a legmodernebb anyagminőséget, gyors kivitelezést és precizitást biztosítjuk.

Hol lehet igényelni a szolgáltatásaitokat?

Keressen fel bennünket Dunaszerdahelyen, a Galántai úton lévő székhelyünkön, ahol szívesen látjuk, és a kollégáimmal együtt mindegyik szakmai területen kielégítjük az önök igényeit.

Mik a cég hosszútávú céljai?

Elsősorban mindig a fejlődés, folyamatosan jobbak akarunk lenni és még azon is túlteljesíteni. Szeretnénk megnövelni a gyártáskapacitásunkat, ami a padló és a mennyezet fűtését-hűtését végző rendszereket illeti.

Mivel zárnád a beszélgetést?

Hm… és így kerültem a KEKELIT céghez, ahol megtaláltam a számomra legmegfelelőbb munkahelyet.

 

MÉG TÖBB FOTÓ A KEKELIT CÉGRŐL

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább