5

Öt év egy ember életében úgy elrohan, hogy észre sem veszi. Különösen olyasvalaki, mint én, akinek már a nyakán a negyvenes; az órák, napok, évek egyre nagyobb tempóval száguldanak. Sokan úgy tartják, hogy öt év nem számít jubileumnak, mivel az a tízessel kezdődik, véleményem szerint azonban bizonyos értelemben az ötös is egy emblematikus szám. Nem értenek velem egyet? Akkor megpróbálom meggyőzni Önöket!

Higgyen az ember bármiben, a Teremtőben vagy az evolúcióban, a kezünkön és a lábunkon 5 ujjal születünk, gyönyörű bolygónknak öt (lakott) kontinense van, ebből is kifolyólag az emberek négyévente 5 olimpiai karika alatt versenyeznek, a muszlimok pedig naponta 5-ször imádkoznak. Úgy gondolom, mindegyikünk gyerekkorában bevésődött az emlékezetünkbe az anyai harag az ellenőrzőben hazavitt 5-ös után, és bizonyára akkoriban mindannyiunk látta a Rövidzárlat c. filmet a kedves robottal, Johnny 5-tel. Mivel pedig az 5-ös végeredményben 10-nek a fele, így azt hiszem, magazinunk megengedheti magának, hogy megünnepelje ezt a kis jubileumot.

Mintha csak tegnap történt volna, hogy első alkalommal egy asztalhoz ültünk Szilvási Tiborral, Poór Tiborral, Gocoň Lacival, Ugróczky Pityuval és Kovács Norbival a Club Media akkori irodájában, és megvitattuk az általunk átvett Klikk Out magazin új formáját. Azóta viszont már 5 év eltelt, és a szerkesztőségünkben is sok minden változott. Egykori kollégáink közül néhányan távoztak, némelyik közülük később visszatért, de jöttek-mentek mások is.

Néhány dolog azonban nem változott: a magas színvonal, a tartalmi sokszínűség, a vélemények pluralitása és a magazinunknál végzett csodálatos grafikai munka. Amire nagyon büszke vagyok, hogy sikerült kidolgoznunk egy olyan magazint, amelyet az emberek olvasnak is, és nemcsak lapozzák. Egy magazint, amelyet az emberek kimondottan keresnek, és hazavisznek magukkal. Az ötéves igyekezetünk és munkánk legnagyobb elismerése számomra, hogy a terjesztő helyeken néhány nappal a kihelyezése után már hűlt helye marad az újságnak.

Szeretnék ezúton is köszönetet mondani minden kollégámnak a szerkesztőségen belül és azon kívül is, akik a munkájukkal hozzájárultak és hozzájárulnak ahhoz, hogy Önöknek, az olvasóinknak sikerüljön továbbra is legalább olyan színvonalas magazint nyújtanunk, mint amihez az elmúlt öt évben hozzászoktak, és szilárdan hiszek abban, hogy még legalább további 5 évig javulhatunk, mégpedig nemcsak magazinunk nyomtatott lapjain, de december elejétől (korrigálva – a szerk.) már az online megjelenő www.klikkout.sk-n is.

(Az írás megjelent a Klikk Out magazin 2016/11. számában.)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább