Jubilálunk, 10 évesek lettünk!!! | Klikk Out 10

Klikk Out 10

A minap Poór Tibi főszerkesztőnk felhívott, hogy emlékeztessen, lassan jön a 2021-es novemberi számunk lapzártája, és rám vár egy vele kapcsolatos feladat: a már hagyományos szülinapos editoriál. Akkor tudatosult bennem, hogy ez már a 10 éves jubileumi számunk lesz. 10 év nem kevés egy ember életében sem, nemhogy egy magazinéban. Pont 10 éve, hogy megálmodtunk egy független, szórakoztató, politikamentes, csallóközi magazint, és azt hiszem, az álmunkat sikerült valóra váltanunk. 

Így 10 év távlatából, úgy érzem, egy jó döntést hoztam, amikor elhatároztam, hogy átveszem az akkoriban Klikk In néven futó, inkább reklám- és lifestyle magazint. Szilvási Tibivel, Poór Tibivel és az akkori Club Media csapatával elindítottuk az megújult KLIKK OUT projektjét.

Úgy érzem, az elmúlt 10 éves munkám a szerkesztőségünkben nagyon sokat adott nekem. Igaz, hogy sokszor nehéz volt megoldani egy ilyen független projekt fenntartását, főleg az anyagiak szempontjából, és megvallom, néha voltak időszakok, amikor kételkedtem, hogy van-e értelme folytatni. De most úgy érzem, hogy nem sajnálom egyáltalán a tíz éven keresztül ráfordított energiát és pénzt. A magazinon keresztül módomban állt megismerni sok érdekes embert, művészt, sportolót, politikust és nagyon kreatív munkatársakkal volt szerencsém együttműködni az évek során. A magazinunk, úgy érzem, ez idő alatt egy respektált felvidéki magyar kulturális médiummá vált, amely időközben kinőtte magát a papír hasábjairól a virtuális térbe is.

Büszke vagyok arra, hogy sikerült ez idő alatt interjúkat készíteni egy csomó ismert felvidéki személyiséggel, sportemberrel, művésszel, vállalkozóval vagy politikussal. Nagyon örülök annak, hogy sikerült egyaránt teret adni az úgynevezett hétköznapi hősöknek, feltörekvő művészeknek, kistermelőknek, kézműveseknek és DAC-szurkolóknak is. 

Sajnos az, ami most a világban zajlik, nem ad túl sok okot az optimizmusra és a jókedvre. Pont azért próbálunk mosolyt és jókedvet varázsolni az emberek arcára a új KTV-s projektjeinkkel. Manapság elszomorít, hogy hova tart ez a világ, ez az ország és a közösségünk egyaránt. Olyan abszurd világot élünk, ahol sajnos az emberi hülyeség, bosszúság,  gyűlölködés kerül egyre jobban az előtérbe. Úgy érzem, mintha elveszett volna az emberekből az alapvető tisztelet a másság, a más vélemény iránt, illetve a másik ember szabad döntéseinek elfogadásával szemben. Megrémít olvasni a szociális hálókon a sok gyűlölködő kommentet arra vonatkozóan, hogy valaki oltáspárti vagy épp oltásellenes, Fico-párti vagy épp Fico-ellenes, Orbán-párti vagy épp Orbán-ellenes, Gyimesi-párti vagy épp Szövetség-ellenes.

Úgy érzem, mintha felültünk volna a gyűlölködés vonatára, amelyen nem a más véleményének respektálása, hanem annak eltiprása az elsődleges cél. Pont nekünk, a felvidéki magyar kisebbségnek kellene ezekben a furcsa időkben keresni az utat egymáshoz, összetartani, együttműködni és nem a különböző nézeteink miatt széthúzni vagy gyűlölködni.

A mi problémáinkat nem fogja megoldani senki helyettünk, se Orbán, se Matovič, se Fico. A problémáinkat, céljainkat csak mi magunk tudjuk megoldani, illetve megvalósítani, és azt csak egy erős magyar képviselettel lehet elérni.

Nagyon örülnék, ha az egó helyett inkább a józan ész vezérelne bennünket, és elsősorban a felvidéki magyar politikusainkat. Nagyon fontosnak érzem ezekben a nehéz időkben a magyarságunk, a kultúránk és az identitásunk megőrzését és ápolását. Az én nevemben, és úgy gondolom, az egész KLIKK OUT csapata nevében megígérhetem, hogy mi továbbra is a felvidéki magyar kultúra és a sport fejlesztésén, népszerűsítésén és megőrzésén fogunk dolgozni.

Végezetül szeretném megköszönni minden szerkesztőnek és kollegámnak a kitartó és odaadó munkáját, a reklámpartnereknek és a Kisebbbségi Kulturális Alapnak a támogatást, olvasóinknak és szimpatizánsainknak a sok pozitív visszajelzést és  mindenekelőtt azt, hogy olvastok, követtek és néztek minket, mert értetek, a felvidéki magyarokért vagyunk már 10 éve.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább