Járási foci

Lassan elindul a vonat, a dunaszerdahelyi járási futballvonat, na nem a nagyérdemű szurkolók számára, hanem az egyes csapatok kezdik el a téli felkészülést. Január elején edző és csapattól függetlenül, szinte minden valamire való klub elkezd edzeni, mert azt mondja a fáma, hogy aki egy alapos téli alapozást megcsinál, annak van miből élni egész évben, mármint a kondícióra értve. Van benne némi igazság, de nem egészen így van. Most nem is a szakmai részét szeretném érinteni gondolataimmal, inkább magát a fociszeretetet.

Sok községben az a kifogás, hogy nincs elég pénz a focira, és nem tudják működtetni a szakosztályt, mert a falu nem hajlandó támogatni, vagy egyszerűen nincsenek meg az anyagi források hozzá. Érdekes dolog lenne megszüntetni egyes játékosok, edzők pénzbeli juttatását, és mondjuk a labdarúgó szövetség által kiküldött munkatársak (ellenőrök, játékvezetők) jutalmazását. Kérdezem én, mennyire csappanna meg a járási futballszerető társadalom létszáma?!

Vegyük mondjuk Skóciát, ahol egyes régiókban úgy működnek klubok, hogy van egy focipálya, amit mindenki igénybe vehet, a bérleti díjat és a játékvezető járandóságát maguk a játékosok adják össze. Konkrétan tudok olyanról, ahol a mérkőzés a játékosoknak 5 eurójukba kerül, hogy egy szombati derbit abszolválhassanak.

Gondoljunk csak bele, csappanna a korrupt játékvezetők létszáma, és a labdarúgó szövetség saccom szerinti évi 30–40 ezer eurós nyeresége.

Nem beszélve az olyan játékosokról, akik pénzforrást látnak futballszeretetük mögött.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább