A DAC-nak élet-halál kérdése, hogy a bajnokság reguláris legyen!

Leszögezem, ez a jegyzet nem jött volna létre, ha nincs szponzor! Haha, vicces vagyok, ugye? Pillanat, a téma komolyabb, olvassák csak el az első mondatomat, picit korrigálva: leszögezem, ez a jegyzet nem jött volna létre, ha nincs egy szabálytalan bajnokság!

Miről is van szó? Miava kiszállt a bajnokságból, és per pillanat nincs olyan határozat a Szlovák Futballszövetség alapszabályaiban, amely számolna ilyen precedens jellegű esettel, és újradefiniálná a kiesési harcot.

Mert valljuk be, ha nincs kieső egy bajnokságban, akkor egy jóllakott kutya se hiszi el, hogy a tabella leggyengébb és legszegényebb csapatai nem bundáznak.

Miért feszegetem ezt a témát? Hát azért, mert végeredményben a DAC lehet az egyik legnagyobb vesztese ennek a komédiának.

Mi pont azt az időszakot éljük, amikor vágtázunk a profizmus felé, és ezerrel csalogatjuk a nézőket az új arénába. Nekünk nem jó, ha a produktumnak, amelyet ajánlunk (Fortuna Liga meccsei), nem hisznek az emberek. Sajnos, nem konspirációs elméletekkel megzavart agy szüleménye az a tény, hogy ha a bochumi ügyészség képviselőitől megkérdezik, hogy a bunda témában melyek a legérintettebb bajnokságok, akkor sajnos nem tudják kihagyni a magyart, illetve a szlovákot.

Nincs kieső, s nincs objektív döntés, tehát az illetékesek ne sírjanak, ha a nézőknél elég gyakori lesz, hogy a szubjektív véleményükre adnak, és le se fütyülik a bajnokságot.

Egy kérdés: egy ilyen esetben a szurkoló mikor objektív, azaz tárgyilagos? Amikor arra vár, hogy az illetékes szervek elkapnak valakit? Lehet, de ez teória. Gyakorlatban sajnos senki sem fogja megvárni ezt a pillanatot, ha azt látja majd, hogy a Benny Hill showműsora komolyabb, mint a liga meccsei.

Mit lehet csinálni? Ilyen Szenyice–Zsolna (2:0) meccset nem tudjuk befolyásolni, csak hozzászólhatunk, hogy pont ilyen eredmények a legveszélyesebbek, és per pillanat abszolút nem segít a klasszikus közhelyes nyilatkozat se, mint:

Ez a futball, s ezért szép a sport! Na, ilyen mondatokkal az illetékesek önként felveszik a bohóc sapciját…

Mit tehetünk mi? Elsősorban, a játékosaink messziről kerüljék a fogadóirodákat, akkor is, ha csocsó meccsre akarnak fogadni… Tudom, neten bármikor fogadhatnak stb., de senkinek se tenne jót egy fotó, ahol a játékosunk a fogadóiroda pultja előtt áll!

A lényeg: Szerintem, per pillanat, főleg a hazai meccseken, nem lesz elég az a színvonal és gyér tempó, amilyet Zólyombrézón láttunk.

Gondoljunk csak arra, hogy aktuálisan majdhogynem hétezres a stadionunk. Ilyen nem reguláris tavaszi szezonban rohadtul nem lesz elég egy átlagos ,,néha-foci”! A kész stadion kapacitása pedig 12 800 néző…

Az érdektelen és gyanús foci, és annak kimagyarázása sajnos (vagy hál’ istennek), nem fog megélni a nézők előtt…

Jelmondat: A nézőktől nem lehet kérni azt, hogy automatikusan bízzanak a bajnokság tisztaságában, mert a tavaszi idény objektíven nem szabályos, és ezért objektíven nem a néző a felelős!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább