TOP 5: Februárunk legerősebb dalai!

Mint azt korábban ígértük, hónapról hónapra összeállítunk egy listát olyan dalokból, amelyek az előző hónapban jöttek szembe velünk. Ha veled is, akkor ismételd meg a megszerzett zenei tápanyagot, ha meg nem, akkor parancsolj! Fel a fülhallgatót, és bekapcs.

5. Future Islands – Ran

Az idei Pohoda (egyik ajánlónk itt, másik meg itt) egyik legpofásabb fellépője a baltimore-i Future Islands, és friss szerzeményük, a Ran tulajdonképpen egy egészen vagány példa arra, hogy milyen őserő rejlik napjaink egyik leginkább letaglózó frontemberében, aki miatt sokan sokat ragozzák koncertjeik verhetetlen hangulatát:

4. Bob Dylan – I Could Have Told You (Frank Sinatra cover)

Az ős-folkénekes utóbb kitalálta, hogy piacra dob egy 30 dalt tartalmazó gyűjteményt (Triplicate), melyen popdalokat értelmez újra. Erről az egyik darab az alábbi, melyen Frank Sinatra bugyiszaggató hangját a füstös bárok hajnali hangulatát idéző saját, rekedtes orgánumára cserélte:

3. Michael Mayer & Joe Goddard – For You (Dj Koze Mbira Mix)

A német techno producer és a londoni szintipop-house-formáció, a Hot Chip dalos pacsirtája már eleve egy kellemes nótát hozott össze tavaly ősszel, az ugyancsak német remixbáró, Dj Koze azonban egy újabb, játékos réteggel helyettesítette a deep house-os melankóliát:

2. Calvin Harris feat. Frank Ocean & Migos – Slide

A dance Ryan Goslingja végre közös számot készített évtizedünk előremutató indie r’n’b-jének egyik legpéldásabb alakjával, Frank Oceannal. Hallgatni arany:

1. Stormzy – Big For Your Boots

A dél-londoni grime pápa új darabja, ami olyan erővel durrant oda a hétköznapoktól poshadt kobaknak, mintha épp biliárdozna vele egy orbitális űrlény. Ha nem ismerted Stormzyt, akkor légy oly szíves most azonnal bekapcsolni a puritánságával pusztító Shut Up-ot. A Big Four Your Boots-ot egy hónap alatt tízmillióan néztek meg, a Shut Up 50 millához közelít.

 


 

TOP 10: Januárunk legszebb dalai!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább