MEDIAWAVE: Csípőt csípő disco és funky zenékkel jönnek (Villáminterjú)

 

A dunaszerdahelyi Mediawave szombati programjának befejezése egy bakelitlemezes diszkó lesz az NFG klubban a Moonbase Patel Discós srácokkal, Papp Dáviddal és Kollár Ronival. A két érsekújvári DJ, szelektor egy ritka lemezekből összeállított táncoltatással zárja az idei Mediawave fesztivált Dunaszerdahelyen. Többek között a szombati buliról kérdeztem őket.

 

 


 

A komáromi Mediawave-ről:

Figyelem: közösségiélmény-cunami közeleg!

A pénteki programról:

MEDIAWAVE: Gurít a Durvacrew! (Villáminterjú)

 


 

 

 

Mióta foglalkoztok lemezes DJ-zéssel?

Dávid: Részemről lemezgyűjtésnek indult a dolog, miközben párhuzamosan CD-kről DJ-ztem. Úgy nagyjából 4 éve kezdtem el fokozatosan áttérni a bakelitre, először főként timecode rendszert használtam, míg végül only vinyl lettem.

Roni: Az én részemről is lemezgyűjtéssel kezdődött, mikor alapiskolás koromban megkaptam az első lemezeimet családtagjaimtól. Mixelgetni gimnazista koromban kezdtem, de akkor még nem volt lehetőségem lemezeket keverni, majd az idő elteltével sikerült kibővítenem a lemezgyűjteményem annyira, hogy érdemes legyen analógra váltanom. Én egy kicsivel Dávid után lettem only vinyl.

 

 

Miért részesítitek előnyben a bakelitlemezt?

D.: Erre számos érvet lehetne felhozni, és nagyon sokat beszélni róla, de ha rövid szeretnék lenni: van egy varázsa. Na meg analóg, aminek köszönhetően az összes digitális technológiánál megbízhatóbb.

R.: Minden boldog bakelitgazda tudja, hogy a gyűjtemény nagysága egyezik az általa okozott örömmel. Ez sokban annak is köszönhető, hogy mindegyik lemeznek megvan a saját különlegessége, sztorija.

 

Mit várhat a közönség szombat estére, az afterpartyra tőletek?

D.: Ismert és kevésbé ismert disco és funky zenéket, esetleg korai house és egyéb disco ihlette számok is elhangozhatnak majd.

 

Kérnék szépen 1 számot, amit biztosan felraktok!

D.: Slick – Space Bass

 

 

R.: Frankie Smith – Double Dutch Bus

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább