Női kézilabda final four…

 

Az idei női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében nem történt jelentős változás a tavalyihoz képest, amelybe a Győri Audi ETO KC mellett a ZSRK Vardar Szkopje (macedón), a CSM Bucuresti (román), a Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) került, és mérkőzött a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem [MOME] által megálmodott BL-serlegért.

A 12 500 férőhelyes Papp László Budapest Sportaréna az utolsó székig megtelt,

és a női kézilabda nívóját mutatja, hogy Magyarország miniszterelnöke is kilátogatott a döntőre. Az átalakult győri csapat újult önbizalommal vágott neki a küzdelmeknek, még ha pár világsztárral gyengült is a csapat, Ambros Martín edző csakis a kupa elhódítását tartotta elfogadható eredménynek.

Rendezés!

Még ha a nagyon erős győri szurkolótábor nem is a legjobb helyet kapta a csarnokban,

és a lemezlovas nem is hallgattatta el zenedobozát a magyar himnusz alatt, még akkor is, ha a két konferanszié nagyrészt angolul is folytatta mondókáját (volt is ria, ria, hungária) a rendezés kifogástalan és magas színvonalú volt.

Színvonal! 

A női kézilabda krémjét láthatjuk eme rendezvénysorozat döntőjében olyan nevekkel, mint az idén legtöbb gólt szerző Andrea Penezic, vagy a román Cristina Neagu, de minden csapatban megtalálható 1-2 világsztár, akik művelik a kézilabdát. A tavalyi döntőt hajszállal elvesztő győri csapat a lazának mondható Buducnost elleni első mérkőzés után várhatta a vasárnapi döntők döntőjét, melyen a Vardar ellen kellett megmérkőzniük.

A kiélezett küzdelem hosszabbítás után 31:30-as győri győzelmet hozott. 

Győr!

Fantasztikus csapat, fantasztikus edzővel, csodálatos szurkolótáborral, profi vezetéssel, akik öregbítik Magyarország női kézilabdájának hírnevét.

…és Görbe, de ez már egy másik cikk.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább