MV SR

Egy rendőr több figyelmeztető lövést leadva akarta megállítani a tinédzserekkel tele autót, de az egyik golyó sajnos a hátsó ülésen tartózkodó fiatalember mellkasába fúródott. A 17 éves fiú meghalt, tette közzé a média. Lehet szidni a szülőket, a rendőröket, az iskolarendszert, társadalmunk értelmi színvonalát, mindent, ami él és mozog.

Feltehetjük a kérdéseinket, miértezhetünk, hibáztathatjuk a rendőrt, de sajnos ez a szerencsétlen Tomášt nem hozza vissza az élők sorába.

Aki ennek az eltévelyedett golyónak a legnagyobb vesztese, nyilván az érintett, a hozzátartozói, barátai, ismerősei, de az elkövető és maga a rendőrség is. Az a rendőrség, amely imidzse már így is eléggé meg van tépázva, hiszen a média oly mértékben feketíti be ezt a rendvédelmi szervet, és

az emberek többsége oly mértékben nem bízik bennük, hogy talán már minden rossz, amit ők csinálnak. 

Vajon miért marad meg az emberekben jobban a negatív cselekedet, mint a pozitív?

Hiszen nap mint nap olvasni, hallani olyan híreket, hogy veszélyes bűnözőket, gyilkosokat fogtak el és dugtak rácsok mögé, ami számunkra természetes, és amikor hibáznak, egységesen felhördül mindenki, hogy már megint egy rendőr vétkezett.

Talán a sok rossz tapasztalat teszi ezt, vagy ez is ránk marad az elmúlt rendszerből?

Szinte biztos vagyok abban, hogy nem ezt tanítják az akadémiákon, viszont abban is, hogy a létszámhiánnyal küszködő rendőrség megfelelési szintje nagyon alacsony.

Ki nem találkozott már túlzott magabiztossággal fellépő rendőrrel? Aki nem csak a hiányos öltözékével, de arroganciájával is felhívta magára a figyelmet.

Talán az egyenruha régi hatalmát érzik még néhányan, amint uniformisba bújnak?

Ne kételkedjünk abban, milyen veszélyekkel jár ez a hivatás, és abba a hibába se essünk, hogy általánosítunk, hiszen igenis van különbség rendőr és rendőr között.

Ahhoz meg, hogy egy rendőr intelligens legyen, és megfeleljen a „szolgálunk és védünk” jelszónak, nagyon is

oda kellene figyelni feletteseiknek, és akik alkalmasnak ítélték őket. 

A rendőr hibázott, és lehet itt jogszabályokkal takaródzni, hogy jogosan használta-e fegyverét.

Nincs az az előírás, ami visszaad egy életet…

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább