Az összes ászt és tízest kiosztottuk az ellenfélnek

(RED BULL SALZBURG–DAC  5:1)

Nah… Ez az eredmény, és nem utolsósorban a teljesítmény várható volt.

Nem biztos, hogy itt a helye azonnal megkövezni Rossit. Vagyis, ha lesznek ilyen reakciók, akkor sebaj, mert ez a ,,na ugye, megmondtam”-szemlélet logikus a László Csaba sztori után.

De szerintem okosabban tesszük, ha egyaránt leszünk könyörtelenek és dicsérőek,

független attól, hogy a DAC-közösség egy ideig László-Rossi párbajhoz hasonlítja majd a mérkőzés eredményeit.

Azt viszont meghagyom én is, hogy Rossi sokáig vért fog izzadni és Maggit fog… na, nem leszek buta.

Játékmester. Egyszerűen hiányzik. Per pillanat a legnagyobb gond az, hogy egy játékos, akinek kb. az lenne a feladata, mint Straka Gabinak volt – kiharcolni a labdákat és továbbítani a tízesnek, ezt csinálta: passzív védekezéssel hozzájárult a gólok java részéhez, és a negyedik gólnál kimondottan ,,varázsolt”. Hm… Marin László Csaba alatt tényleg egy ideig jól játszott, de a szezon végén és ma…

Szóval, lehet, hogy individuálisan jól képzett játékosaink vannak, de a pályán egyelőre nincs, aki szétfújja a ,,jó és működő kémiát” közöttük… Ez maradt a régi gondokból, Marin erre nem elég, akkor sem, ha fejre áll.

Nem lehet örülni annak sem, hogy a középhátvédek szétszórtan játszottak, de tulajdonképpen szétszórtan játszott az egész csapat.

Érdekes, hogy az új edzőtől rakás játékos kapott esélyt, és mégis a passzív, a félénk szavak azok, melyekkel jellemezhetném a játékukat.

Rossit szorítja az idő, nem lesz könnyű három hét alatt összekovácsolni az elég masszívan megkevert játékosállományt.

Nem tudom, talán már kipattognak az illetékesek, ha megint Marint említem, de tényleg nem jó, ha egy kapitány ilyen teljesítményt nyújt, és a többi példát vesz tőle, mert bizony, lehetett volna ez egy nyolcas is…

Varázsmondat 1: Egy igazi kapitány nemcsak a kabinban vezér, hanem a pályán a teljesítményével is – és nem csak egy ideig.

 

Varázsmondat 2: Kell egy tízes, mert a többi játékos bolygó hollandi lesz.

Nehéz előre borítékolni ezeket a varázsmondatokat, mármint, hogy Rossinak nem sikerül összerakni a csapatot. Sikerülhet, persze, de ha van valami, ami egy bazi nagy akadályt jelenthet ennél a missziónál, akkor az biztos a tízes hiánya és az ilyen teljesítmények a kapitányunktól, mint az aktuális volt.

A foci csapatjáték, de nincs fontosabb, mint egy jó kapitány és egy jó tengely egy tízessel. A játékosaink java része rossz teljesítményt nyújtottm és van több hiányosság még, de a lényeges bibi az, amiről írtam. Szerintem.

 

Jojo Samek illusztrációs felvétele

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább