Pontot szereztünk, közben a kompetensek azt keresik, van-e sapkánk vagy sálunk

A hétvégén remizett a DAC, Zsolnáról megérdemelten elhozta az egy pontot és harmadik helyen áll a tabellán. Lehet ezt a meccset elemezni, de ami a legfontosabb, elégedettek lehetünk a döntetlennel, hiszen a meccs előtt az egy pontért odaadtuk volna valakinek fél Szlovákiát…, na, jó, okés, a másik felét meghagytuk volna magunknak… Fúha, ezért a poénért a bársonyos forradalom előtt már egy Juventus-féle csíkos mezben futkosnék…

Kapcsolódó: Fekete Nándor fotógalériája a Zsolna–DAC (0:0) mérkőzésről

Hm… engedtessék meg nekem, hogy a cikk elején és a meccs értékelése előtt picit ironikus legyek. Köszönöm! Érdekes országban élünk… Miközben kiszárad a torkunk a bársonyos forradalomra való emlékezések közepette, az RTVS azt vesézte egy Mečiar-időszakot meghazudtoló összefoglalóban, hogy milyen…, nézzék meg inkább itt, a videó kb. 19. percétől.

Gratulálok, november 17-éhez méltó böffentés. Miért is csodálkozom… Én speciel nem hordok magammal semmilyen magyar szimbólumot a meccsre, nem éneklem a himnuszt, de nem tetszik, ha ezt az emberi jogot elveszik az emberektől, és kriminalizálnak valakit azért, ha úgy gondolja, hogy élve az alapvető emberi jogaival, ekképpen mutatja ki a magyarságát.

Nem tetszik, ha ezt a témát mindkét felvidéki párt kihasználja, ellenben nem lépnek fel keményen az emberi jogokat sértő törvény ellen. Pont.

 

Fekete Nándor felvételei

Nem tetszik, ha azzal érvelnek, hogy a politika nem tartozik a stadionba. Mindig is ott volt, és ezt leginkább azok gyakorolták, akiknek politikai érdekük fűződött hozzá – például Hedvig után egy stadionban rahedli magyart akartak megverni.

A néző csak kifejtette, kifejti az eszmei hovatartozását, élve alkotmányos jogával, s most azt hallom,

úgy beszélnek rólunk az RTVS műsorában, olyan hangsúllyal, mintha mi másodrangú állampolgárok lennénk, akiknek nincs joguk kimutatni nemzeti hovatartozásukat, lengetni a magyar zászlót, ami a szívügyünk. Az Európai Unióban élünk, amellyel 2004-ben sok határ megsemmisült, megemlítem, az eszmei határok is.

 

Na, tehát:

Nem akarja például a SFZ kivizsgálni, hogy a hatályos zászlótörvény összhangban van-e az alkotmányunkkal, és a már említett emberi jogokkal, amelyekre hivatkozik pont a szlovák alkotmány is? Kérdés, ha nincs összhangban, kapunk-e a későbbiekben bocsánatkérést.

Nem akar a SFZ inkább a FIFA-tól a többi fociszövetség talpáig lecsorgó óriási korrupcióval foglalkozni? A játékvezetőkkel, akiknek a ratingje kb. olyan, mint a…

Próbáltam elképzelni, hogy kinek kell jobban a másik. A szlovák ligának az aktuális DAC vagy fordítva?

Magyarán, addig fogtok minket basztatni sapka-sál stílusban, mint a másodrangú polgárokat, amíg…

 

– nem beszélhetek és nem is akarok beszélni a klub nevében, de tény hogy ilyen szívatásnak az a vége, hogy körülnéz az ember, ha már tele a hócipő. Egy ilyen DAC-ért, azt hiszem, kapnának nemcsak a magyarok, hanem a csehek és lehet, az osztrákok is. Minimum egy presztízsjellegű közös liga évek óta a levegőben van…

És most, mint magánszemély.

Örülök a meccsnek, a pontnak, de ezek után nincs nagyon kedvem frissébe írni a fociról

 

– talán holnap lesz –, amikor pont a bársonyos forradalom évfordulója idején úgy beszélnek rólam is, mint egy másodrangú polgárról, akit büntet és kriminalizál egy vélhetőleg alkotmányellenes és emberi jogokat nem respektáló törvény.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább