Ki vagy te mondd, „Mr.” Hemingway?

A labdarúgás világa tágas és színes, így rengeteg érdekes embert lehet megszólítani, hogy mondja el véleményét, tegye érdekessé a futball szerelmeseinek mindennapjait. 

A DIGI Sport Reggeli Start műsorának vendége ma George F. Hemingway, született Szabó György „úr” volt, akinek csak annyi köze lehetne a dunaszerdahelyi DAC labdarúgócsapatához, hogy jelenlegi edzőnk, Marco Rossi munkaadója volt a múltban.

Nem is lenne ezzel semmi baj, ha az említett, Magyarországról Amerikába szakadt „miszter” nem tett volna olyan kijelentést, ami a felvidéki magyar embernek enyhén szólva is rosszul esik.

„Dunaszerdahely egy szlovák falu” – jelentette ki a Budapest Honvéd mindentudó tulajdonosa. 

 

Akkor hát elmondom én Önnek, Mr. George F. Hemingway, akinek a történelem- és földrajztudását is kétségbe lehet vonni, hogy Dunaszerdahely az egykori magyar koronázási főváros, Pozsony tőszomszédságában elterülő kisváros, és még az általános iskola 3. osztályos tanulója is tudja, hogy a felvidéki magyarság egyik legszilárdabb lábakon álló bástyája.

Tisztelt George F. Hemingway!

Nem tudom, hogy Ön tapasztalta-e egy Szlovákiában kisebbségben élő magyar ember nehézségeit, de mi, akik itt élünk, igen. 

Nem nagyon, de picit igen. 

Tudja-e, milyen Magyarországon szlováknak és Szlovákiában magyarnak lenni?! 

Mi igen…

Nem szeretném minősíteni a kijelentését, de ezt jobban elkúrta, mint Gyurcsány az öszödi beszédet, mert a felvidéki magyar nem felejt, a DAC-drukker meg végképp. 

Maradok tisztelettel, Szigeti Attila villanyszerelő és újságírótanonc. 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább