Hihetetlen, de igaz!

Napjainkban sajnos nem meglepő, ha egy fiatal élet távozik az élők sorából, hiszen sajnos minden felgyorsult körülöttünk az elmúlt 40 évben. Az ember termelőképességével és a technika fejlődésével együtt a legutóbbi évszázadokban és a jelenkorban a termelés módja és a társadalmi viszonyok rendszere is gyorsuló ütemben alakult és alakul át.

Nyitókép: Pixabay

A Csallóköz egy olyan régió, hogy sok ember ismeri egymást, sorsuk sok esetben összefonódik, munkájuk, érdeklődési körük és a viszonylag kis távolságok által.

Zoli fiatalon ment el, ráadásul jól ismertem, mert még a kezem alatt is focizott. Zárkózott pasas volt, szerette a sört, a nagyfröccsöt, és a pályán olyan gyorsan futott, mint a nyúl.

 

Nem volt az a tipikus gólvágó gyerek, de elfogadták játékostársai és a karcsai emberek, ahol lakott.

Zoli földi pályája véget ért, és összegyűltek az emberek, hogy katolikus szertartás szerint utolsó útjára kísérjék őt.

A Főtisztelendő úr búcsúztató beszédében azonban csúszott egy apró nem várt esemény.

Történt ugyanis, hogy miközben fennhangon mondta a napi evangéliumot, és idézte Jézus szavait, megszólalt a zsebében a mobiltelefon, amit reverendája alatt alig talált. Ez az apró közjáték meglehetősen megzavarta a temetés folyamatát, és a gyásznép értetlenül állt az események előtt, viszont tűrte a tűrhetetlent.

A hívás fontosságára mutatott, hogy a hívó fél kitartóan csörgette a készüléket.

 

Mindenki azt hitte, hogy a szituáció morbidságát már nem lehet fokozni, de amikor csuhája alól előkerült az „okos”, a Főtisztelendő úr ki szerette volna kapcsolni.

Nem tudta, és csak azután szakadt félbe a meglehetősen fülsértő csengőhang, amikor a hívó fél letette.

Nem szeretnék elbagatellizálni egy temetést, tisztelt olvasó, de egy búcsúztató temetésnek vannak etikai szabályai, amit nézetem szerint mindenkinek kutyakötelessége betartani, még ha az Isten földi helytartójáról van is szó. 

 

Végezetül, csak annyit.

Isten veled Zoli, mert ahogy ismertelek, (lehet) jót nevettünk volna ezen a szituáción, elvégre nem mindenkit búcsúztatnak mobiltelefon csengésével.

Részvétem a családnak!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább