Megértem Rossit, ha a szezon után nem marad a Fortuna Ligában

Szerintem, megalapozottan kritizáltam egyszer-egyszer Rossit, hogy túlságosan sokat foglalkozik a játékvezetőkkel. Viszont, a korrektség megkívánja, hogy ezt a témát most más perspektívából közelítsem meg.

2008 óta sok mindent átéltünk: szembesültünk a hurrikán erejű hátszéllel, amit a Slovan kapott a játékvezetőktől, akiket nevezhetünk irtózatosan gyengéknek, vagy irtózatosan ko….knak.

Nem mintha a második számú klub a szlovák focitörténelemben soha nem kapott volna hátszelet, viszont idén alaposan kiérdemelték ebből a szempontból a Slovan No 2 címet.

A két szlovák klub vezetői vagy tulajdonosai elvesztették a fonalat, pont akkor, amikor a felsőházban tényleg lendítettek a ligaszínvonalon, és a nézők is szaporodnak a stadionok lelátóin – egyszerűen kolumbiai parasztszintre szabják szét a liga morálját, etikáját.

Nézzük csak. A kis keresztapácska szítja a gyűlöletet, gyártja az egyik orbitális balhét a másik után.

 

Az apja tehetetlen, tanácstalan, és enerváltan úgy nyilatkozik, mintha elhatárolódna a fiától. Okay, de késő, mert ennek az apokalipszisnek a kezdetén ő maga állt.

Nanu felvételei

A másik csapatba egy edző destruktív focival gyűjtötte a pontokat. Minél több pont, annál tiszteletlenebb viselkedés az ellenféllel, nulla alázattal a focival szemben. Rezeš-féle kindermanagement reinkarnációja.

Miközben a ligás stadionokban szigorítanak a proli népnek mindent, és még mindig egy minden bizonnyal alkotmányellenes törvényt alkalmaznak a meccsek alatt, a két klub vezetősége vagy illetékesei sportszerűtlenül viselkednek, és konfliktusokat kreáló cselekedetekkel ízesítik a szlovák focivilágot.

Mi, DAC, nem vagyunk szentek, de ezt a mi klubunk vezetőségétől nem tapasztalni.

 

Van olyan érzésem, hogy ennek a vége az lesz, hogy az említett urak akkora gyűlöletet keltenek életre, amiből nemsokára nagy baj lesz. Mindkét csapat szurkolói úgy viselkednek, mintha bekövetkezett volna az apokalipszis…, ezt látják a góréktól.

Igaza van Rossinak, ennek már semmi köze a focihoz, sávon kívül vagyunk… Szerintem, ily módon kivitelezett ligában sok minőséget képviselő külföldi edzőt nem fogunk látni. Maximum olyat, aki destrukcióval, hátszéllel, és az ellenfél dehonesztálásával képes valamit elérni.

Rossi nem Capello, de valamit alkot, épít, ezért szerintem per pillanat Guľával egyetemben a Liga TOP edzője.

 

Viszont, látva, ami itt történik, simán és logikusan választhat és odébbáll. Senki közülünk egy szót se szólhatna, ha szezon végén így döntene.

Mi a megoldás? Egy kérésem lenne: klubunk ne nyújtson segítő kezet a két ligát szétszabdaló klubbal egy ilyen ámokfutás kivitelezésében, szóval, ne legyünk Slovan No 3.

A játékvezetőknek és a bizottságuknak abszolút nem hiszek, és szerintem a SFZ sem tesz ebben lépést.

Itt az ideje, hogy főleg a TOP klubok tulajdonosai leüljenek, és eldöntsék, mit is akarnak.

 

A három legattraktívabb csapat mérkőzésein tele lelátókat (amelyeket már most, főleg náluk, a gyűlölet táplál, nem pedig a pályán történő fair rivalizálás), vagy az új stadionokhoz méltó menetet. Ez, ami most van, az a sport és a foci szégyene.

Ebből a perspektívából Rossinak teljesen igazat adok, ha elmegy, mert azt nem lehet tőle elvárni, hogy parasztligában legyen edző, ha alkotni szándékozik, és fair fegyverekkel akar sikeres lenni a csapatával.

U.I. Nestor El Maestro ProFutbal.sk-nak adott alábbi nyilatkozatához talán nem is kell hozzászólni. Maximum azt, hogy Rossi már volt bajnok egy két és félmilliós városban. Budapesten.  

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább