CrossFit MXR

Edzői pályafutásom során, mindig nagy hangsúlyt fektettem játékosaim erőnléti edzéseire, és nem egyszer más sportágakból merítettem anyagot edzésrepertoárom összeállításához. 

A CrossFit egy Amerikából származó fitneszrendszer, amelyet Greg Glassman és Lauren Jenai hozott létre 2000-ben. A CrossFit filozófia és egyben versenysport, amely főként olimpiai súlyemelésből, pliometrikus, erőemelő és gimnasztikai gyakorlatokból áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható.

Körülbelül 10 ezer regisztrált gyakorló-edzőtermet tartanak számon, melyeknek majd a fele az Egyesült Államokban található. Sok követőt tudhat magának, köztük Robert Downey Jr.-t, Hugh Jackmant és Gerard Butlert.

Művelői inkább filozófiának nevezik, mint sportágnak, ugyanis művelése közben nem csak az emberi test, de a lélek is komoly változásokon megy keresztül.

 

…és itt abba is szeretném hagyni a Wikipédiából kimásolt meghatározásokat, és inkább szeretném saját nézetemet, hitemet leírni a kedves olvasónak.

Nanu felvételei

Pár év alatt Dunaszerdahelyen is nagyot fordult a világ az úgynevezett „testépítőkkel”, akik valamilyen formában alakjuk átformálására és kondicionális teljesítőképességeikre helyezték a hangsúlyt.Emlékezzünk csak panelházak pincéiben kialakított „csinkatermekre”, vasúti kocsik kerekeiből kialakított súlyzókra és a kezdetleges edzésmódszerekre.

Ez már történelem, amit pár, városunkban létesülő edzőterem bizonyít.

A napokban tartják a megnyitóját az egyik ilyen edzőteremnek, amely a MAXER GYM® nevet kapta, és otthont ad a CrossFit MXR-nek, amely a Kisudvarnoki úton, a gokartpályájával szemben található. 

 

Ízlések és pofonok, tartja szólás, és tartják ezt a terem megálmodói, Klempa Pityu és Bugár Marian, akik nem újkeletű dolgot valósítottak meg, hanem új szemléletet szeretnének adni ennek a sportágnak városunkban.

A CrossFit olyan edzésforma, amely az egész testet átmozgatja, különös hangsúlyt fektet a lábakra és a törzs izomzatára, olyan koncentrációt, kitartást, ugyanakkor lelki nyugalmat ad gyakorlójának, amire kevés sport képes.

Az edzések rövidek, de intenzívek.

 

„Pontosan ez a szemlélet az, ami miatt a teremben minden korosztályt szívesen látunk, gyermekektől a nyugdíjaskorban lévőkig, a mozgássérülteken át a rehabilitációs tornát végzőkig” – vélekednek a tulajdonosok.

A Crossfit Mxr-ben, amit majd mindenki csak Maxer Gym®-nek fog szólítani, olyan képesített edzők várják a látogatókat, akik biztosítanak afelől bennünket, hogy testtartásunk, izomzatunk és mentális állapotunk megfelelő irányba fejlődjék.

A terembe lépve még azok is ihletet kapnak, akik semmilyen formában nem sportoltak idáig, s ráadásként kellemes környezet, barátságos, vidám emberek várják a látogatókat.

Ne feledjétek, június 1-jén nyit a Maxer Gym®, nézzétek meg ti is!

 

(Folyt. köv., amiben bemutatom a Maxer Gym® edzőstábját)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább