Kis pénz, kis futball, nagy pénz, nagy futball. (Puskás Ferenc)

Néhány hét mosolyszünet a futballt nem kedvelő hölgyekkel, a főzelékes fazék sem fér be a hűtőszekrénybe, mert hűlik a fröccshöz a szódavíz, de a sörfogyasztás is megugrik a vendéglátó-ipari egységekben. 

Igen, elkezdődött a futball-világbajnokság…

Moszkvában, a Luzsnyiki Arénában a kezdő mérkőzést rendhagyó módon a rendező ország válogatottja játszotta Szaúd-Arábia ellen. 78 ezer ember láthatott egy csodálatos megnyitót, fejkendős embereket a díszpáholyban és két elég gyengécske csapatot szerény teljesítménnyel.

A hazaiak rúgtak 5 gólt a „olajosoknak”, s lehet, ez ad egy löketet az oroszoknak, hogy pár kört még fussanak ezzel a játékkal. 

 

A második napon Egyiptom találkozott Uruguayjal, és a fáraók rendesen megizzasztották Cavaniékat, akik csak a 89. percben nyerték meg 0:1-re a mérkőzést.

Az úgynevezett kiscsapatok mérkőzésén Marokkó Iránnal találkozott, és hiába voltak jobbak az arabok, Irán egy szerencsétlen öngóllal kilencven pluszban megnyerte a mérkőzést.

Maradt egy „bombónyik” péntek estére, és csúszott is a sör rendesen, mikor kivonult az aktuális Európa-bajnok és 2010 világbajnoka, Spanyolország a pályára, és itt már mindenki tudta, hogy jönnek a nagyok. 

 

A két csapat maximálisan igazolta a tőlük elvárt teljesítményt, és ha Spanyolország jobb is volt ezen a mérkőzésen, Portugáliának van egy Cristiano Ronaldója. Kellett a spanyol kapus lepkefogása, de

amit CR7 produkált ezen a meccsen, az párját ritkítja,

 

és a kétkedőknek újra bebizonyította, hogy nem véletlenül kapta meg ötször az aranylabdát. Szórt egy „hetriket” és a 3:3-as végeredmény minden futballrajongót kielégített.

…és ez még csak a kezdet 🙂

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább