A „kölyökcsapatunk” nyert, Šatka gyerek pedig varázsolt egy wunder-tor-t

Lehet ezt a csapatot találóbban megnevezni, mint kinderteam? A tegnapi kezdő tizenegy átlagéletkora bőven huszonkét év alatt volt! Attól tartok, ha ezeket a srácokat kritizálni merem, valaki beszól nekem, hogy: Ne má, hiszen ők még csak gyerekek!

Na, félretéve a viccelődést, tényleg ritka jelenség, hogy ilyen fiatal csapat hengereljen a legfelsőbb szinten. Szlovák bajnokságban nem nagyon emlékszem ilyesmire.

Szórakoznak a gyerekek és mi élvezzük ezt a kísérletet, nemcsak az összes pluszával, hanem a mínuszával is.

 

Valószínűleg időbe telik, amíg a játékosok túlnyomó része képes lesz hosszabb ideig hozni a kiingások nélküli teljesítményt. Most van az az időszak, amikor kezd átalakulni a csapatunk és a játékosaink felfogása, és nagyobb hangsúlyt kap a csapatszellem, mint az individuális siker.

A „csapatszellem szüli az egyéniségeket”-felfogás, az „egyéniségek csinálják a csapatot”-felfogás helyett. Vagy valami a kettő között.

Hyballa egyik feladata, behangolni ezt a kinderteamet úgy, mint egy karmester hangolja a szimfonikus zenekart, aki állítja a hangokat és keresi a harmóniát.

 

A tegnapi meccs. 

Kapcsolódó tartalom

Ahogy tegnap is írtam, szerintem a mérkőzés pillanata Jedlička nagy védése volt.

Remek teljesítményt láttunk Davistól, néhány új elemet is észre lehetett venni a játékában, de erről majd a SzerdaHelyzetben.

Háttérmunkának, ugyanakkor nagyon fontosnak nevezhető Vida Máté munkája. Szerintem Máté nincs nagyon szem előtt, de lassan a csapat egyik alappillére lehet.

Kalmár és Vida. Főleg Zsoltnál elég sok pontatlanság volt, de mindkét játékos mozgékony, és emiatt is kivitelezhető a letámádás. Díjazom Zsolt zseniálisan időzített gólpasszát Hercnek.

Fekete Nándor felvételei

Bednár. Hm… Fiatalka, elég sok hibával játszik, a gólnál is rosszul, naivan védekezett, de valami van benne, ami miatt nem írnám le, akkor sem, ha valószínűleg két hét múlva nem lesz kezdő.

Záhumenský. Sok rossz rövid passz, de ami nekem leginkább nem smakkol…, sokszor nem néz fel és kis területen játszik. A szélső hátvédnek is kell olvasni a játékot.

Bayo. Vida is kihagyott egy nem akármilyen ziccert, de Bayo ziccere mindent vitt, amikor a labda helyett úgy belerúgott Ľupták Achillesébe, hogy azt megérezte Peterson, a Trója című film rendezője és Brad Pitt (Achilles) is…

Bevallom, ezeket a Bayo-féle helyzetkihagyásokat nincs is értelme elemezni, egyszerűen be kell rúgni a helyzeteket és kész!

 

Šatka gólja. A felezővonal környékéről indult el, és díjazom, hogy maradt még elegendő ereje egy ilyen bombagólra. Ez olyan gól, amely minden embert katapultál az ülő székről, még a VIP Goldon is… Hiányzott már ilyen kib..szottul nagy gól!

Ellenfél. Bár a vendégek edzője panaszkodott a csapatára, én nem osztom a véleményét. A magából mindig maximumot kihozó Čögley, Ewerton, stb…, szóval, volt mit nézni, és nem volt olyan tragikus, mint az edző értékelése.

Végére hagytam Hyballa nyilatkozatát Pacsiról. Az én reakcióm: Pont.

Dovi, dopo, két hét múlva a hazai, Zólyombrézó elleni meccsen!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább