Kapcsolódás-Kötődés-Közösség

Fotó: Ugróczky István (archív)

Zajos három nap várja az érdeklődőket a komáromi Fészek Családi Körben április 24-26 közt. A rendezvény a Kapcsolódás-Kötődés-Közösség címet viseli, első alkalommal kerül megrendezésre. Molnár Kriszta, az egyik szervező adott bővebb tájékoztatást a rendezvény előadásairól.

Kriszta, kérlek, mondd el, milyen programokkal készültök a három nap alatt?

Április 24-én, szerdán 16:30-kor Párból családdá válni – családban párnak maradni c. beszélgetéssel indítottuk a háromnapos programot.

Párból kisgyermekes családdá válni nem könnyű. Rengeteg változás történik, amelyekhez rugalmasan kell állni, közben pedig őrizni kell a férfi-női kapcsolat lángjait is, mivel a családi egység alapja a párkapcsolat. Nem véletlen, hogy ebben az időszakban megugrik a válások száma.

Előadásunkban ezt a kérdéskört boncolgattuk, mire érdemes tudatosan figyelni, hogy ne veszítsük szem elől egymást.

Április 25-én, csütörtökön az egész napos rendezvény a szülés-szoptatás-gyermekágy-hordozás témáit járja körül, a háborítatlan szülés és a válaszkész nevelés szellemiségében – Szüléstől a gyermekágyig és még azon is túl. A várandósok, kismamák és gyermekvállalásra készülő anyák tabuk nélküli, elfogadó és támogató légkörben beszélgethetnek mindazokról a témákról, amelyek a szülésre való felkészülést segítik, és amelyekről az átlagos felkészítésben nem esik szó, illetve a gyermekágyi folyamatokról, amelyekről általában a szülés előtt „senki nem beszél”. A nap folyamán személyre szabott szoptatási és hordozási tanácsadás is elérhető lesz.

Pénteken, azaz április 26-án reggel 9-órától várjuk az érdeklődőket az Egyszerűbb gyerekszoba c. workshopra.

Azoknak ajánljuk, akiket foglalkoztatnak a következő kérdések: úgy érzed, elborítanak a játékok? A lakásban mindenhol kisautókba, plüssökbe botlasz, legóra lépsz? Nehezen tudtok rendet tartani? Rengeteg játékotok van, a gyerekeidet mégsem tudják lekötni? Szeretnéd egyszerűsíteni a gyerekszobát, de nem tudod, hogyan fogj neki? Attól tartasz, hogy talán kiszelektálsz valami hasznosat, fejlesztőt, vagy hogy túl kevés játék marad a végén? Szeretnéd, ha nyugodtabbak lennének a családi hétköznapok?

Ha bármelyik kérdésre igennel feleltél, az Egyszerűbb gyerekszoba workshop segíthet Neked. A workshop során gyakorlati, a saját életetekre alkalmazható tanácsokat, ötleteket kaptok a gyerekjátékok szelektálására vonatkozóan. Megtudhatod, miért lesz jó a gyerekeidnek is, ha kevesebb játékuk van. Segítek, hogy milyen elvek mentén érdemes a játékokat átválogatni. Motivációt, erőt kapsz a gyerekszoba egyszerűsítéséhez a workshop gyakorlatai, egyéni felismeréseid által. „Egyszerűbb gyermekkor” tanácsadóként azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, hogy a hétköznapjaik békésebben teljenek – hiszen sok esetben a viselkedési problémák, nyűgös helyzetek hátterében a gyerekeinket érő túl sok inger áll. Az egyszerűsítés első lépése a fizikai környezetet érinti, az erre vonatkozó ötleteket, gyakorlatokat foglalja össze ez a workshop.

Késő délután, 16.30-kor a Halász házaspárt egy olyan beszélgetős, interaktív előadásra kértük fel, amelyben lehetőség nyílik meg- és felismerni azokat az életfázisokat, amelyeket egy házasságban végigjárunk, azt remélve, hogyha meg tudjuk nevezni ezeket és ismerjük a jellemzőiket, könnyebb lesz a rajtuk keresztül vezető út. Előadásuk címe: És boldogan éltek, amíg meg nem haltak.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább