Vybojovali by sme si bez TOHTO diváckeho zázemia miesto v prvej päťke? To sotva!

FOTKY: ÖDÖN ÖRZSIK
ČLÁNOK V MAĎARSKOM JAZYKU: bit.ly/2JRY9en

Tlačovka priniesla, okrem iných, aj obvyklé voľnomyšlienkárske jednoslovné hodnotenie (shit) trénera Hyballu na margo prvého polčasu s dovetkom, že je sklamaný.

Nuž, čo dodať? V prvom rade to, že je dnes už evidentné, že s touto fazónou by sme sa bez tejto nadštadardnej diváckej kulisy (trebárs s divákmi ružomberského rangu) potácali niekde hodne ďaleko od tretieho miesta.

Preto nechápem, ako si mohli hráči dovoliť taký prvý polčas, ako proti Seredi.

Čo sa im vlastne v priebehu prvého polčasu premietalo v hlave? Nemali strach o to, že vlastne odrádzajú od ďalšej návštevy zápasov – v tejto sezóne – náš najkvalitnejší segment, lebo úroveň našej hry, napriek bodom, ním určite nie je?  

Nemyslím si, že tento prvý polčas treba odbiť témou o vernosti fanúšikov. Takým tým typickým citovým vydieraním na spôsob: Teraz treba fandiť  a nie iba vtedy, keď sa vyhráva!

Nedarí sa? H.vno! Prvý polčas setsakramentsky nebol o tom, či sa darí, alebo nie. Jednoducho ho hráči odflákali a robili si čo chceli. Poprosím teda slovíčko ,,nedarí“ používať iba vtedy, keď na ihrisku vidno vôľu a chcenie. V sobotnom prvom polčase bolo vidieť h.vno (ak už mám používať slovník Hyballu) a nie chcenie a profesionálny výkon.

Vadí vám to chlapci? Ak áno, tak už nikdy neodfláknite zápas tak, ako proti Seredi v prvom polčase. Vedeniu klubu sa nebude páčiť možný úbytok divákov? Tak nech Hyballa rozkopne dvere v šatni a zareve hráčom z piatich centimetrov do ucha, nech už takýto polčas nezopakujú.

Áno, je nás veľa takých, s ktorými ani toto nehne, a budú chodiť na DAC do konca života, ale ak sa určitý segment divákov odvráti, vyčítajte to sebe a počas premýšľania si pustite prvý polčas – nájdete tam odpoveď, že prečo.

Áno, je to ten istý tím ako v predchádzajúcich zápasoch a nič sa nezmenilo, pretože až na výnimky nehráme dobre, ale tento prvý polčas bol neakceptovateľný extrém.

Pozor chlapci, lebo ste si zahrali s dôverou najväčšieho piliera aktuálneho tretieho miesta.

P.S. Žlto-modrý dres treba brať vážne a správať sa k nemu s úctou nielen jeden polčas, ale celých 90 a plus minút.

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább