Népdalkedvelő óvodák, óvónénik, óvódások figyelem

Fotó: Piaxabay

Szeretitek a népdalokat? Szívesen énekeltek? Netán nyerni is szeretnétek vele? Akkor figyelem, szlovákiai magyar óvodák, mert eljött a ti időtök. Cifra palota, zöld az ablaka címmel a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program videópályázatot hirdet külhoni magyar óvodák és külhoni magyar tannyelvű óvodai csoportok részére.

A magyar népzene kultúránk szerves része, a népdalok felelevenítik a múltat, megéneklik a mindennapjainkat, ünnepeinket, őrzik anyanyelvünket. Az első dallamokkal, rigmusokkal már az óvodában megismerkedünk, így az óvópedagógia fontos elemei közé tartozik.

A pályázatokat 2020. február 24. és 2020. március 16. között várják és a következő e-mail-címre lehet küldeni: cifrapalota2020@gmail.com.

Kik pályázhatnak és hogyan?

A pályázaton részt vehetnek Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területén működő, külhoni magyar óvodák és külhoni magyar tannyelvű óvodai csoportok.

Első lépésként a csoport válasszon ki egy népdalt, előny, ha az adott tájegység dalaiból választanak! Tanulja meg a csoport, majd kreatív módon adja is elő, akár rajzzal, szerepjátékkal, népviseletben. Az előadást vegyék fel, majd juttassák el a megadott e-mail-címre. A videó fájlt mérete miatt nagyméretű fájlok küldésére alkalmas alkalmazással küldjék be, mint például a Mammutmail vagy a Wetransfer.

A pályázathoz tartozó dokumentumokat, nyilatkozatok is csatolják az e-mailhez. ITT letölthető minden.

A felvétel hossza minimum 1 perc, maximum 3 perc lehet. A felvétel kamerával, de akár mobiltelefonnal is készülhet.

A pályázatokat szakmai zsűri értékeli majd. A sikeres pályázók értékes játékcsomagot, könyvcsomagot, illetve rajzcsomagot nyerhetnek.

Bővebb információ megtekinthető EZEN az oldalon:

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább