Könyvajánló Anyák napjára

Fehér orgona. Ez volt az a virág, amit az első Anyák napján kaptam. Most virágzik, mosolyogva nézek rá az autóból. Azóta is szeretem. Hamarosan  megint Anyák napja, ehhez válogattam néhány könyvet, hátha most másnak is nehezebben jönnek a szavak.

Farkas Nóra – Összeköt a szeretet

A könyv témája ötvözi az óvodai beszoktatás nehézségeit, de csodaszép vonalvezetéssel megmutatja az anyai szeretet erősségét, nagyságát és tisztaságát. Kobak, a történet főhőse ugyanis nem nagyon szeretne oviba járni, de anyukája türelmesen elmagyarázza neki a kettejük közti erős köteléket, amely mindennél erősebb. A történet játékos feladatokkal zárul, és kitöltendő oldalak segítik a kicsiket abban, hogy megbarátkozzanak a ténnyel, hogy mostantól ők is óvodába járnak.

Catherine Leblanc – Akkor is szeretnél?

A csodás fordítás Szabó T. Anna és Dragomán Pali – anya és fia – közös munkájaként jelent meg.

Kismackót vajon akkor is szereti az anyukája, ha csintalankodik? Megható történet az anyai szeretetről és a gyermeki kíváncsiságról, különösképp egy olyan világban, ahol a szeretetmegvonás („Nem szeretlek, amikor így viselkedsz!”) gyakran alkalmazott szülői eszköz a gyermeknevelésben.

Mindamellett, hogy a gyerekek számára nagyon jó kis szorongásoldó történet lehet, a szülőknek is érdemes nyitott szívvel lapozni a könyvet, hátha a berögzült szülői minták felülíródnak olvasás közben.

Töreky Katalin – Szívünkből születtél

A könyv főhőse Emma, akinek az anyukája és az apukája nagyon vágyott egy kisbabára. Így érkezett meg hozzájuk egy napon Emma.

Kicsit másképp mint a többi családba, mert őt más néni szülte meg. Hogyan lehet őszintén, szeretetteljesen mesélni az örökbefogadásról már egészen kicsi korban?

Ehhez nyújt segítő jobbot a könyv a szülőknek, akik ezekre a kérdésekre keresik a válaszokat.

Owen Hart – Örökké szeretni foglak

„Eljön a nap, amikor majd egyedül kalandozol“ – mondja Mackó Mama a kis medvebocsnak.

Milyen messzire ér el az anyai szeretet? Milyen elválni valakitől, akit szívünk minden szeretetével szeretünk és féltünk?

A kis jegesmedve és édesanyja kalandozni indulnak a vidéken, új helyeket, új izgalmakat fedeznek fel. Megtapasztalja, mi az egyedülléttől való félelem, az elválás.

Mindannyian átesünk rajta, már kisgyermekként megtapasztaljuk, milyenek a nagyvilágban tett első bizonytalan lépések.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább