„A legszebb focit játsszák az ligában!”

(Szenice–DAC, kicsit másképp)

FOTÓK: SZABÓ PÉTER PÁL

Hétből hét, szép munka – mondaná A hét mesterlövész c. klasszikusban Charles Bronson Steve McQueen-nek, majd gondosan letörölné a lőport fegyveréről. Feltűnt a rengeteg elismerés a különböző szlovák fórumokon, eddig valahogy máshoz volt szokva a mi fajtánk. Emésztenünk kell a dolgot, a sikerrel együtt a gratulációkat is meg kell tudnunk kezelni, pedig maga a siker is rengeteg alázatot kíván még majd tőlünk is. Hétből hét, azt mondják, a legszebb focit játsszuk a ligában, igazuk van!

Igazi örömfoci, jó nézni, nyugalmat sugároz, ahogy szemlátomást felülkerekedünk az ellenfélen játéktudásban, ötletességben, helyezkedésben, ja és mostanában az export gólokban is. Olyan löketek zúdulnak a kapura, ha ezzel az intenzitással csapnánk be otthon az ajtót, bizony kipottyanna tokostól a helyéről. Latolgattuk, vajon a kétfrontos harcot miképp élik meg a fiúk, mennyire jelenik meg a fáradtság az öltözőben, illetve az ebből eredő frusztráltság. Nos, Storck mester – ezúton is üdvözlöm – megválaszolta, valahogy így:

A fiúk azt kérték, ne legyen rotáció a csapaton belül, ők játszani szeretnének, játszani és győzni! Dicséretes hozzáállás!

Bevallom, megértem, én is ilyen vagyok, hisz’ míg „szteppelek” és ügyködöm valamin, nem fáradok, nem álmosodom, de amint leülök, vége a világnak. Fiúk, maradjatok még sokáig talpon, ügyködjetek a bajnoki címen! Roppant nehéz lesz, messze még a vége, de kitartó munkával nem csak magatoknak, de higgyétek el, százezreknek okoznátok örömet. Honnét ez a magas szám? Nos jelenleg Dunaszerdahelyre irányul az egész Kárpát-medence szeme, füle, és nektek tapsolnak a kezek. Legyen elég ennyi. Sajnálom, hogy annak idején, a kabalaválasztásnál nem hallgatták meg az ötletem, vihetnénk Európába:

Tündér Ilona sárgában és a Kukorica Jancsi kékben, az előbbi arany hajfonattal, Jancsi sudár alakjával a Csallóköz jelképei. Pár év múlva volna is ötletem, kik öltözhetnének be talpig magyarosba ????

Bizony, hiányoznak a DAC-os pillanatok, de naponta téma otthon, ahogy a mellékelt ábra is mutatja. És akkor a szenicei meccshez is valamit: nyomát sem láttam a Jablonec elleni 120 percnek, Zsolti szabadrúgását már akkor bent éreztem, amikor csípőre tett kézzel a labda mögött állt. Hány méter volt az, te jó Isten! A szünetig megoldhattuk volna az eredményt, végül döntetlennel fordultunk, de nem metéltem eret. Apropó Malec egyenlítő gólja – emelem kalapom a szolid ünnepléséhez, szinte feltett kezekkel elnézést kért a DAC tábortól. Na, valahogy így kéne ezt, és akkor még évek múltával is szeretjük majd őt, ahogy Tujvelt, Penksát, és még sorolhatnám. A becsület motorja az alázat, kezitcsókolom.

Kapcsolódó tartalom

Úgy érzem, Kalmárban ezúttal benne maradt a mesterhármas, talán ha nem sérül meg a végén…

1:2-re, de írhatnám úgy is, hogy egykettőre jó hangulatot teremtett Divkovič, pedig szintén csak a szokásos, 1:3. Örömfoci, ráadásul tudtuk, hogy a Slovan vesztett két pontot a zsolnai remivel, így aranykeretes az aktuális tabella, ami minket illet. Még szép, hogy minket illet, sokan már előre gratulálnak a bajnoki címhez. Azért a medve, meg a bőre, na… Itt is szépített a Malec, szerintem a két belső védőnk posztjánál Kružliak fog padozni, Besko marad bent Müllerrel. Majd Ramirez kis nyugtatót adott be, 2:4. De szép az a tabella így, Zsolti is átvette a vezetést a mesterlövészek listáján, remélem a sérülése nem komoly!

És akkor csütörtökön LASK Linz az Európa-ligában, ha ilyen súlyú úthengerrel esünk nekik, egész lapos lesz a linzer tészta!

Poénkodok, de nyilván nem lesz egy sétagalopp az ausztriai kiruccanásunk. Ezzel a nyavalyával meg kéne valamit kezdenünk, mert tavasszal itt a 12 700-as stadion is kevés lesz, ha így fogjuk folytatni. És már mi a fenéért ne folytatnánk így, másnem DAC-ból. Mert Ti vagytok a legjobbak, ez Titeket dicsér, hát gyertek srácok harcoljunk a bajnoki címért! Együtt, közösen, kéz a kézben… Vida Máténak IS boldog névnapot!

(Roberto)

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább