„A legszebb focit játsszák az ligában!”

(Szenice–DAC, kicsit másképp)

FOTÓK: SZABÓ PÉTER PÁL

Hétből hét, szép munka – mondaná A hét mesterlövész c. klasszikusban Charles Bronson Steve McQueen-nek, majd gondosan letörölné a lőport fegyveréről. Feltűnt a rengeteg elismerés a különböző szlovák fórumokon, eddig valahogy máshoz volt szokva a mi fajtánk. Emésztenünk kell a dolgot, a sikerrel együtt a gratulációkat is meg kell tudnunk kezelni, pedig maga a siker is rengeteg alázatot kíván még majd tőlünk is. Hétből hét, azt mondják, a legszebb focit játsszuk a ligában, igazuk van!

Igazi örömfoci, jó nézni, nyugalmat sugároz, ahogy szemlátomást felülkerekedünk az ellenfélen játéktudásban, ötletességben, helyezkedésben, ja és mostanában az export gólokban is. Olyan löketek zúdulnak a kapura, ha ezzel az intenzitással csapnánk be otthon az ajtót, bizony kipottyanna tokostól a helyéről. Latolgattuk, vajon a kétfrontos harcot miképp élik meg a fiúk, mennyire jelenik meg a fáradtság az öltözőben, illetve az ebből eredő frusztráltság. Nos, Storck mester – ezúton is üdvözlöm – megválaszolta, valahogy így:

A fiúk azt kérték, ne legyen rotáció a csapaton belül, ők játszani szeretnének, játszani és győzni! Dicséretes hozzáállás!

ejszakai furdozes

Bevallom, megértem, én is ilyen vagyok, hisz’ míg „szteppelek” és ügyködöm valamin, nem fáradok, nem álmosodom, de amint leülök, vége a világnak. Fiúk, maradjatok még sokáig talpon, ügyködjetek a bajnoki címen! Roppant nehéz lesz, messze még a vége, de kitartó munkával nem csak magatoknak, de higgyétek el, százezreknek okoznátok örömet. Honnét ez a magas szám? Nos jelenleg Dunaszerdahelyre irányul az egész Kárpát-medence szeme, füle, és nektek tapsolnak a kezek. Legyen elég ennyi. Sajnálom, hogy annak idején, a kabalaválasztásnál nem hallgatták meg az ötletem, vihetnénk Európába:

Tündér Ilona sárgában és a Kukorica Jancsi kékben, az előbbi arany hajfonattal, Jancsi sudár alakjával a Csallóköz jelképei. Pár év múlva volna is ötletem, kik öltözhetnének be talpig magyarosba ????

Bizony, hiányoznak a DAC-os pillanatok, de naponta téma otthon, ahogy a mellékelt ábra is mutatja. És akkor a szenicei meccshez is valamit: nyomát sem láttam a Jablonec elleni 120 percnek, Zsolti szabadrúgását már akkor bent éreztem, amikor csípőre tett kézzel a labda mögött állt. Hány méter volt az, te jó Isten! A szünetig megoldhattuk volna az eredményt, végül döntetlennel fordultunk, de nem metéltem eret. Apropó Malec egyenlítő gólja – emelem kalapom a szolid ünnepléséhez, szinte feltett kezekkel elnézést kért a DAC tábortól. Na, valahogy így kéne ezt, és akkor még évek múltával is szeretjük majd őt, ahogy Tujvelt, Penksát, és még sorolhatnám. A becsület motorja az alázat, kezitcsókolom.

Kapcsolódó tartalom

Úgy érzem, Kalmárban ezúttal benne maradt a mesterhármas, talán ha nem sérül meg a végén…

1:2-re, de írhatnám úgy is, hogy egykettőre jó hangulatot teremtett Divkovič, pedig szintén csak a szokásos, 1:3. Örömfoci, ráadásul tudtuk, hogy a Slovan vesztett két pontot a zsolnai remivel, így aranykeretes az aktuális tabella, ami minket illet. Még szép, hogy minket illet, sokan már előre gratulálnak a bajnoki címhez. Azért a medve, meg a bőre, na… Itt is szépített a Malec, szerintem a két belső védőnk posztjánál Kružliak fog padozni, Besko marad bent Müllerrel. Majd Ramirez kis nyugtatót adott be, 2:4. De szép az a tabella így, Zsolti is átvette a vezetést a mesterlövészek listáján, remélem a sérülése nem komoly!

És akkor csütörtökön LASK Linz az Európa-ligában, ha ilyen súlyú úthengerrel esünk nekik, egész lapos lesz a linzer tészta!

Poénkodok, de nyilván nem lesz egy sétagalopp az ausztriai kiruccanásunk. Ezzel a nyavalyával meg kéne valamit kezdenünk, mert tavasszal itt a 12 700-as stadion is kevés lesz, ha így fogjuk folytatni. És már mi a fenéért ne folytatnánk így, másnem DAC-ból. Mert Ti vagytok a legjobbak, ez Titeket dicsér, hát gyertek srácok harcoljunk a bajnoki címért! Együtt, közösen, kéz a kézben… Vida Máténak IS boldog névnapot!

(Roberto)

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább