Szigi-szemmel: Nyertünk? 

Péntek van, ami azt jelenti nálam, hogy fel kell adni az Euromillions szelvényeket, hátha rám mosolyog a szerencse, és két kézzel szórhatom majd a pénzt.

Néha elfelejtem ezt a megszokássá vált tevékenységet, de úgysem nézem meg a heti kihúzott számokat, sőt még a sajátjaimat sem tudom fejből, amivel játszom. A meghozott koronavírusos intézkedések miatt úgy próbálom időzíteni Fortuna istennő barlangjának látogatását, hogy kerüljem a délutáni nagyüzemet.

Szóval úgy 14 óra magasságában érkeztem, és konstatáltam magamban, hogy csak egy ember van bent, és az ajtó előtt sem sorakozik senki. Megjegyzem, egyesével léphetnek be a szerencsekeresők.

Az ajtó mögött meg is ismertem a szomszédasszonyomat, aki a kis nyugdíjkiegészítését próbálja megnyerni. Csak szelvényekért állt meg, és már araszolt is kifelé, lehetőséget adva a következőnek. Kapucni a fejemen, maszk az arcunkon, hangosan üdvözöljük egymást, hiszen naponta találkozunk a lakótelepen.

Belépek az ajtón, a szelvényeim már elkészítve és nagy meglepetésemre nyertem is 13 eurót. Na ebből nem lesz új hetes béemwé, 380 négyzetes családi ház, meg nyaraló a francia Riviérán. Kifelé jövet már páran álltak, s majdnem a lábamra lépett egy „úriember”, annyira sietett be, megelőzve mindenkit, akik előtte álltak.

A szomszédasszony – aki időközben kitöltötte a szelvényét – csendben meg is jegyezte, hogy ő lenne a soron. Az úriember hangos válasza csak annyi volt:

– Mit gondúl meddig fogok várnyi?!

Jómagam és a kint állók meglepetése akkora volt, hogy néhány másodpercbe beletelt, míg felocsúdtunk. Aztán vettem a bátorságot, kinyitottam az ajtót és megkérdeztem:

– Uram, önt nem zavarja, hogy a hölgy van soron? 

– Nem! – válaszolta, miközben megfordult és rám ripakodott:

– Neked meg mi közöd hozzá”? 

Tényleg, vajon mi közöm hozzá?

Egy apró „fogd be a szád, mert mindjárt kiveszlek onnan”-t morzsoltam el a fogaim közt, de jobbnak láttam becsukni az ajtót és hazamenni.

Azóta kiderült, Szlovákiában nyerték meg a közel 59 milliós főnyereményt!

…csak bízni lehet abban, hogy nem ez a díszpinty!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább